Gejevi ne talasaju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Gejevi ne talasaju

Gejevi ne talasaju

Gay-friendly nagradu dobili Cynthia Nixon i film Roberta Pattinsona, ali je izostavljen dokumentarac koji proziva američku političku elitu.

s.p. 16.03.2010 0 komentara

Gejevi ne talasaju

U New Yorku su dodjeljene 21. Medijske nagrade GLAAD-a tj. Saveza gejeva i lezbijki za borbu protiv kleveta. Ovo udruženje promiče točno i nepristrano izvještavanje o pitanjima vezanim uz homoseksualne i biseksualne osobe te transrodne osobe, a nagrade daje u raznim medijskim kategorijama, među kojima i na filmu. Objavljena su imena 24 od ukupno 32 dobitnika, a Cynthia Nixon iz 'Seksa i grada' dobila je Nagradu Vito Russo koja se dodjeljuje uglednoj osobi iz medijske ili zabavne industrije koja javno priznaje svoju homoseksualnu orijentaciju i tako sprečava homofobiju.


'Prayers for Bobby', trailer.

Najboljim filmom iz ograničene distribucije proglašen je 'Little Ashes' s Robertom Pattinsonom, a najbolji TV film je 'Prayers for Bobby', u kojem Sigourney Weaver tumači religioznu fanaticu zbog koje njezin gej sin počini samoubojstvo pa onda ona postaje borac za prava homoseksualaca. Nagradu za najbolju epizodu TV showa dobila je Oprah za emisiju u kojoj Ellen DeGeneres predstavlja svoju ženu - Portiu de Rossi.

Ceremoniju je ove godine vodio Alan Cumming, a dodjeli su prisustvovali i scenarist Dustin Lance Black ('Milk'), glumice Sarah Paulson i Rosie Perez te ostali celebovi. Jedina negativna stvar koja je izdvojena poslije nagrada je prešućivanje filma 'Outrage' kojeg smo već predstavili ovdje. Riječ je o hvaljenom dokumentarcu koji razotkriva licemjerne političare koji su po noći gej, a kasnije se bavi antigej kampanjama. Film nije dobio nijednu nagradu, pa je očito da ekipa iz Saveza, osim što skrbi o nagradama, vodi brigu i o diplomaciji.

Komentari

Nema komentara.