Tko se nije skrio, gay je bio - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Tko se nije skrio, gay je bio

Tko se nije skrio, gay je bio

Neki američki političari skrivaju svoju homoseksualnost, glume da vole žene i mrze 'pedere'. 'Outrage' ih razotkriva!

s.p. 05.10.2009 0 komentara

Tko se nije skrio, gay je bio

Danas će na američkom HBO-u biti održana TV premijera 'Outragea', filma koji razotkriva licemjerje političara u pitanjima seksualnog opredjeljenja. Redatelj Kirby Dick (nominiran za Oscara za anticenzorski 'This Film is Not Yet Rated') odlučio je razotkriti dvolične američke političare koji javno djeluju protiv prava homoseksualaca, a potajice i sami žive kao homoseksualci.

Osim što općenito govori o homoseksualizmu u visokoj politici, film spominje i imena 'antigay gayeva' koji djeluju u politici, a nisu se sami razotkrili. Film to čini umjesto njih, a to je ponukalo neke kritičare da se zapitaju 'je li bolje ako uklonimo gay političare koji se bore protiv gayeva i tako ostavimo prostor samo za hetero političare koji ne vole homiće?'


'Outrage', trailer.

Gay političar i kongresnik Barney Frank izjavljuje u filmu da 'postoji pravo na privatnost, ali ne i pravo na hipokriziju', te ističe 'važnost toga da ljudi koji donose zakone budu i podložni tim zakonima.' Ipak, film nije samo priča o razotkrivanju desničarskih gay političara, nego i analiza njihovog srama zbog kojeg, umjesto da odu na terapiju, radije odlučuju da se žestoko bore protiv homoseksualizma.

Inače, ovaj film smo najavili i u našem izvješću s prošlog festivala u Tribeci, a poklopilo se da se sada u Hrvatskoj baš održava festival posvećen temi gay iskoraka. O filmskom programu 'Iskoraka '09 - Coming Out Festivala' možete pronaći više u našoj rubrici posvećanoj besplatnim projekcijama, a o projekcijama koje se plaćaju i ostatku programa možete čitati na službenoj stranici Festivala. Za vrijeme jedne od projekcija najavljuje se 'posebno iznenađenje'. Hoće li i kod nas početi objavljivati imena domaćih gay političara?

Komentari

Nema komentara.