Lezbijska priča dugoga metra - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Lezbijska priča dugoga metra

Lezbijska priča dugoga metra

Oscarom nagrađena dokumentarna priča o dvije lezbijke postaje igrani film u kojem će glavnu ulogu igrati Ellen Page - mlada majka iz komedije 'Juno'.

s.p. 19.05.2010 0 komentara

Lezbijska priča dugoga metra

ZVijezda hita 'Juno' Ellen Page postat će lezbijka - ali samo u filmu 'Freeheld'. Zanimljivo je da je riječ o adaptaciji istoimenog kratkometražnog dokumentarca koji će se u novoj verziji snimiti kao dugometražni igrani film!


'Freeheld', trailer dokumentarca iz 2007.

'Freeheld' Cynthie Wade je 2008. osvojio Oscara za najbolji kratki dokumentarac, a film se bavi borbom za prava lezbijskih parova. Glavna junakinja je policajka Laurel Hester koja umire od raka i želi svoju mirovinu ostaviti svojoj životnoj partnerici, automehaničarki Stacie Andree. Ipak, bolesna Laurel mora proći kroz pravu pravnu bitku da bi sa svojom curom ostvarila ista prava kao i heteroseksualni parovi.

Ulogu Stacie dobit će Ellen Page koja je već imala ponuda da glumi lezbijske likove. U filmu 'Jack and Diane' trebala je odglumiti tinejdžerku koja je prava marginalka - em je lezbijka, em je vukodlak! Ipak, Ellen se odlučila za 'ozbiljnu' ulogu u ovoj melodrami koja se radi prema istinitom događaju, a vjerojatno će rezultat biti jako dirljiv film.

Komentari

Nema komentara.