Kome smetaju gay zombiji? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kome smetaju gay zombiji?

Kome smetaju gay zombiji?

Australski cenzori zabranili su losanđeleskim zombijima gay seks - a jedenje ljudi je valjda dopušteno!

s.p. 22.07.2010 0 komentara

Kome smetaju gay zombiji?

Filmski festival u Melbourneu ostat će uskraćen za novi film legendarnog Brucea LaBrucea - 'L.A. Zombie'! Australski cenzorski odbor zaključio je da implicitni seks vanzemaljskih zombija i leševa predstavlja kršenje lokalnih moralnih standarda pa je zato filmu zabranjeno prikazivanje na festivalu.


'L.A. Zombie', trailer.

Redatelj Bruce LaBruce izjavio je da su cenzori vidjeli samo soft verziju filma, bez eksplicitne analne penetracije, a to je inače autorov uobičajen pristup. Hardcore verzija distribuira se zainteresiranoj publici, a 'softić' se pušta na festivalima gdje obično dobiva kritičarsku potporu. Redatelj se požalio da ovaj put cenzori 'nisu imali želudac' za prikazivanje njegovog filma koji 'reafirmira život', a inače 'nemaju problem s puštanjem 'torture porn' filmova u kojima se siluju i sakate žene'

Eksplicitna verzija filma moći će se prigodno vidjeti za Noć vještica, a 'meka' verzija ipak ide po ostalim međunarodnim festivalima. Za dva tjedna film će imati svjetsku premijeru na uglednom festivalu u Locarnu, a sjevernoamerička premijera održat će se na poznatom festivalu u Torontu. Bruce LaBruce već je snimio jedan film slične teme, 'Otto; or, Up with Dead People', a o sebi i svojim filmovima govorio je dosta u ludom intervjuu kojeg je prije 5 godina dao za Filmski.net.

Komentari

Nema komentara.