Hrvatski sajam u Berlinu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hrvatski sajam u Berlinu

Hrvatski sajam u Berlinu

HAVC priprema svoj štand za promociju hrvatskog filma, naši filmaši sudjeluju na Campusu, a imamo i filmove u konkurenciji Berlinalea.

s.p. 22.01.2010 0 komentara

Hrvatski sajam u Berlinu

U sklopu 60. filmskog festivala u Berlinu (11.-21.02.) održat će se filmski sajam European Film Market (EFM) na kojem će i ove godine svoj štand imati Hrvatski audiovizualni centar koji će promovirati recentnu hrvatsku filmsku produkciju. Štand HAVC-a će za vrijeme trajanja ovogodišnjeg European Film Marketa biti smješten na novoj adresi, u prostoru Martin-Gropius-Bau, glavnoj lokaciji sajma. Održat će se promotivne projekcije sljedećih hrvatskih filmova iz 2009. godine: 'Blizine' Zdravka Mustača, 'Čovjek ispod stola' Nevena Hitreca,'Kenjac' Antonija Nuića, 'Ljubavni život domobrana' Pave Marinkovića, 'U zemlji čudesa' Dejana Šorka, 'Vjerujem u anđele' Nikše Sviličića, 'Zagrebačke priče' grupe autora i 'Croatian Shorts 2009' - izbor hrvatskih kratkometražnih filmova proizvedenih u 2009., a koji su već imali svoju međunarodnu premijeru na jednom od festivala A ili B kategorije.

Kako bi svim zainteresiranim profesionalcima mogli pružiti informacije o recentnoj hrvatskoj filmskoj produkciji i ponuditi profesionalne usluge iz područja audiovizualnih djelatnosti, HAVC priprema dvije publikacije na engleskom jeziku. Prva je katalog 'Croatian Films 2009/2010' s podacima o najnovijoj produkciji, a u pripremi je i katalog Industry Guide sa kontaktima svih producentskih kuća, filmskih institucija, udruženja, distributera, filmskih festivala i sl. Također, bit će ponuđen vodič Discover Croatia (Location Guide 2009) izdan 2009.g., a koji sadržava pregled osnovnih informacija o mogućnostima snimanja u Hrvatskoj.


'Vjerujem u anđele', trailer.

Ove godine će se u sklopu Berlinalea održati i 8. Berlinale Talent Campus, i to od 13. do 18. veljače 2010. Campus okuplja talentirane i perspektivne producente, redatelje, scenariste, glumce, montažere i ostale filmaše iz cijeloga svijeta sa svrhom podučavanja i umrežavanja mladih filmskih profesionalaca koji rade na svojoj afirmaciji. Ovogodišnji sudionici iz Hrvatske su: producentica Tiha Gudac, glumica Romina Vitasović, dizajner zvuka i kompozitor Martin Semenčić, snimateljica Bojana Burnać i redatelj Dario Juričan.

Podsjećamo kako će u sklopu Berlinalea biti predstavljeni i sudionici programa Shooting Stars 2010. - deset najboljih mladih europskih glumica i glumaca među kojima je i hrvatska glumica Zrinka Cvitešić. Zajedno s Leonom Lučevom, Cvitešić nastupa i u bosanskohercegovačkom filmu 'Na putu' Jasmile Žbanić koji je rađen u hrvatskoj koprodukciji, a nalazi se u dugometražnoj konkurenciji Festivala. U službenom natjecateljskom programu je i hrvatski kratkometražni igrani film 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića kojem također želimo puno sreće na Berlinaleu. 

Komentari

Nema komentara.