Andarle, andarle, snima se! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Andarle, andarle, snima se!

Andarle, andarle, snima se!

Robert Rodriguez je još jedan redatelj koji želi napraviti projekt poput 'Gospodara prstenova', a to će pokušati učiniti ekraniziranjem ZF avanture Princeza s Marsa.

03.03.2004 0 komentara

Andarle, andarle, snima se!

Novi film će se temeljiti na knjizi Edgara Ricea Burroughsa 'A Princess of Mars', prvoj u seriji od jedanaest dijelova. Knjige su objavljene pod imenom 'John Carter of Mars', a sve se bave znanstveno-fantastičnim avanturama. Burroughs je ipak poznatiji po svojoj drugoj seriji knjiga, onoj o čovjeku-majmunu, (aa-aaaa-aaaa) Tarzanu.

Prva Burroughsova knjiga bila je baš o Johnu Carteru, poručniku tijekom Američkog građanskog rata koji se nekako nađe u zarobljeništvu na Marsu. Uspijeva uteći zlim zelenim ljudima i postati najveći ratnik svih vremena. Usput se oženi prekrasnom Dejah Thoris, osnuje obitelj, proživi još mnoge avanture. Scenarij je napisao Mark Protosevich ('Ćelija'), a zasad se ne zna da li će film dobiti ime po prvoj knjizi ili po cijeloj seriji.

Rodriguez je potpisao ugovor s Paramountom za snimanje prvog filma, a i redatelj i studio se nadaju da će zajedno ekranizirati još nekoliko knjiga. U svakom će slučaju film ili filmovi biti ispunjeni putovanjima kroz vrijeme, fantastičnim stvorenjima, velikim bitkama i romantičnom pričom. Zvuči poznato? Za cijeli projekt biti će potrebno oko 100 milijuna dolara, a glumci još nisu odabrani.

Jasno je da će cijeli film biti poprilično nafilan specijalnim efektima, a za taj dio će se pobrinuti producentski tim Alphaville koji već ima mnogo iskustva s fantastičnim putovanjima kroz vrijeme. Oni su uspješno odradili 'Mumiju', 'Povratak mumije' i 'Kralja škorpiona', a sva tri filma su zajedno zaradila više od milijarde dolara.

Jedna od scena iz Sin Citya

Čini se da je Rodriguez poprilično zabrijao da je baš on novi Peter Jackson jer se u intervjuu za Variety raspričao kako od svojih studija u Teksasu namjerava napraviti ono što je Jackson napravio od Novog Zelanda. Redatelj zasad ima u svom portfoliu seriju filmova 'Spy kids' i trilogiju 'Mariachi', 'Desperado' i 'Bilo jednom u Meksiku', a nedavno se prihvatio i ekranizacije 'Sin Citya'.

'Sin City' je adaptacija serije stripova Franka Millera, koji prepričavaju kriminalističke teme a la noir. Film će se baviti isprepletenim životnim pričama grešnih građana Sin Citiya, a već su snimljene uvodne scene s Josh Hartnettom i Marley Shelton. Ostatak bi se trebao započeti snimati tijekom ožujka, nakon okupljanja glumačke ekipe.

Miller je dugo vremena odbijao ekranizacije svojih stripova, ali Rodriguezovu ponudu je bilo teško odbiti - zajedno će režirati film, a Roberto će snimiti probne scene kako bi mu dokazao da će biti vjeran njegovoj estetici. Ponuda je, naravno, upalila, pa sad dvojac najavljuje da će napraviti 'potpuno drugačiji kriminalistički film'. Eto, to je svestran redatelj - u dva tjedna od noir filma do SF spektakla!

Komentari

Nema komentara.