Zemlja se zaustavila zbog nagrada - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zemlja se zaustavila zbog nagrada

Zemlja se zaustavila zbog nagrada

Ljudi se oduvijek pitaju: 'Jesmo li sami u svemiru?' A vi odgovorite na naše nagradno pitanje i osvojite majice i kape. 

filmski.net 05.12.2008 0 komentara

Zemlja se zaustavila zbog nagrada

Znanstveno-fantastična književnost i filmovi često se bave vanzemaljcima i izražavaju ljudske nade i strahove o njima. Takva nagađanja intrigiraju maštu i potiču razvoj novih tehnologija namijenjenih istraživanju krajnjih rubova svemira i sasvim vjerojatne mogućnosti da u njemu nismo sami.

Jedan od najoriginalnijih i najinovativnijih filmova iz žanra je 'Dan kad se Zemlja zaustavila' iz 1951. godine, film koji je presudno utjecao na generacije entuzijasta znanstvene fantastike, scenariste i redatelje. Režirao ga je Robert Wise, a govori o dobrohotnom čovjekolikom vanzemaljcu Klaatu, koji svojim svemirskim brodom slijeće u Washington u želji da se susretne sa svjetskim vođama kako bi ih upozorio da ljudsko nasilje prijeti opstanku ostalih civilizacija u svemiru.

Film je bio revolucionaran, ne samo zbog inovativnih zamisli o vanzemaljcima, svemirskim brodovima i robotima, već i zbog hrabre varijacije na ustaljenu alegoriju Hladnog rata: obje su strane (i Rusija i SAD) podjednako za njega odgovorne. Još jedna od jedinstvenih stvari u priči jest da je ispričana iz perspektive vanzemaljca.
 
Mnogo godina nakon originala stiže holivudski remake s Keanu Reevesom u glavnoj ulozi. Američka publika će 'Dan kada se zemlja zaustavila' moći pogledati od 12. prosinca, a Hrvatska već dan ranije – 11. prosinca. Continental film vas poziva u kina i poklanja vam pet majica i pet kapa sa logom filma. Pitamo vas:
Osim poznatih glumaca poput Keanu Reevesa, Kathy Bates i Jennifer Connelly u filmu glumi i sin Willa Smitha. Kako je njegovo ime?

Odgovor i svoje podatke (ime, adresu) pošaljite na info@filmski.net do nedjelje 14. prosinca. Sretno!

***********************

Evo i dobitnika!
Kape osvajaju:
Filip Varga, Draškovec
Miroslav Zarić, Slavonski Brod
Ena Tadej, Zagreb
Ervin Hečko, Poreč
Mato  Balažić, Gorjani,
a majice:
Sanja Grgičin Ban, Ðurđevac
Sanja Bahmajer, Osijek
Maja Milošević, Sinj
Mišo Živaljić, Split i
Mladen Mlinarić, Zagreb.
Čestitamo!

Komentari

Nema komentara.