Koji likovi! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Koji likovi!

Koji likovi!

Neki likovi iz filmova uđu u našu maštu i postanu stvarniji od susjeda. A kao i u stvarnom životu, najpopularniji su 'zločesti dečki'.

s.p. 02.12.2008 0 komentara

Koji likovi!

Nakon izbora 500 najboljih filmova svih vremena, Empire je izabrao i 100 najvećih filmskih likova. Iznenađenje je da je James Bond došao tek na 11. mjesto, a u prvih 100 je ušao i jedan kompjutor - HAL 9000 koji ima glas i neuroze pravog čovjeka.

Prvo mjesto zauzeo je nimalo glamurozni junak - Tyler Durden iz 'Kluba boraca', koji privlači i muškarce i žene svojim 'bad guy' stavom. Slijede ga još dva negativca: Darth Vader (2.) i Joker (3.) kojega je odglumio preminuli Heath Ledger. 

Dokaz da se zločin isplati su likovi iz 'Kad jaganjci utihnu'Clarice Sterling je tek 97., a Hannibal Lecter Anthonyja Hopkinsa je peti. Među kriminalcima na listi imamo i jednu pravu obitelj - Corleoneove iz 'Kumova': Vito je 10., a sin Michael nastavlja biznis na 21. mjestu. Kod pozitivaca najbolje prolaze likovi koje glumi Harrison Ford - on je Han Solo (4.) iz 'Ratova zvijezda' i Indiana Jones (6.), a komentar Empirea na to je: 'Još je Isus Krist dokazao da drvodjelje mogu biti veliki junaci'. Osim likova bivšeg tesara Forda, na listi velikih može završiti i jedan idiot, što pokazuje primjer Forresta Gumpa (20.).

Najbolja junakinja je Ellen Ripley (9.) iz filmova o 'Alienu', a najviše pozicionirani komični lik je 'The Dude' (7.). Iako u 'Velikom Lebowskom' postoji još jedan lik s imenom Lebowski, svima je jasno tko je VELIKI Lebowski. Dude ili El Duderino (genijalni Jeff Bridges) je najveća ljenčuga, duvator marice i niškoristi bitanga koja zaslužuje da uđe na popis likova za pamćenje. Ovdje je link za svih 100 likova, a nadamo se da će barem neki od ovih likova inspirirati hrvatske scenariste na nešto slično.

Prvih 25 s liste najvećih 100 filmskih likova 'Empirea':

1. Tyler Durden ('Klub boraca')
2. Darth Vader (Ratovi zvijezda)
3. The Joker ('Vitez tame')
4. Han Solo ('Ratovi zvijezda')
5. Hannibal Lecter ('Kad jaganjci utihnu')
6. Indiana Jones
7. The Dude ('Veliki Lebowski')
8. kapetan Jack Sparrow ('Pirati s Kariba')
9. Ellen Ripley ('Alien')
10. Vito Corleone ('Kum')
11. James Bond
12. John McClane
('Umri muški')
13. Gollum ('Gospodar prstenova')
14. Terminator ('Terminator')
15. Ferris Bueller ('Slobodan dan Ferrisa Buellera')
16. Neo ('Matrix')
17. Hans Gruber ('Umri muški')
18. Travis Bickle ('Taksist')
19. Jules Winnfield ('Pakleni šund')
20. Forrest Gump ('Forrest Gump')
21. Michael Corleone ('Kum')
22. Ellis 'Red' Redding ('Iskupljenje u Shawshanku')
23. Harry Callahan ('Prljavi Harry')
24. Ash ('Evil Dead')
25. Yoda ('Imperij uzvraća udarac')

Komentari

Nema komentara.