Filmski.net uz UNICEF - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Filmski.net uz UNICEF

Filmski.net uz UNICEF

Pridruži se i ti! Pošalji poruku i prekini lanac elektroničkog nasilja ili kupi božićnu čestitku kojom pomažeš djeci diljem svijeta.

filmski.net 13.11.2008 0 komentara

Filmski.net uz UNICEF

Filmski.net priključio se UNICEF-ovoj kampanji protiv nasilja u školama i kampanji za sigurno korištenje mobitela i interneta 'Prekini lanac!'. UNICEF-ova borba protiv nasilja među djecom ovih dana obilježava svoju petu godinu. U pet godina je u školama koje nose naslov 'Škole bez nasilja' vršnjačko zlostavljanje prepolovljeno, što je potvrđeno istraživanjem u 39 škola koje od 2004. godine nose ovaj prestižni naslov.

Tom prigodom je Tanja Radočaj, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku izjavila: 'Dok svakodnevno slušamo o tome kako nasilje u našoj zemlji eskalira, mi znamo da se ono može smanjivati i sprječavati. No to je ozbiljan posao koji zahtijeva dobru volju i puno truda svih nas – i djece i odraslih. Stoga je ključno da ova naša postignuća i iskustva podijelimo sa svima koji se žele ozbiljno uhvatiti u koštac s vršnjačkim zlostavljanjem te da nastavimo s jednakim tempom stvarati i nadograđivati sigurne i poticajne škole jer naš posao ne može stati.'


Slaven Bilić, UNICEF-ov ambasador dobre volje u akciji 'Prekini lanac!'

Kampanja 'Prekini lanac!' za prevenciju elektroničkoga nasilja među djecom nastala je kao odgovor na traženje djece, roditelja, učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja škola uključenih u UNICEF-ovu Mrežu škola bez nasilja. Akciju možete podržati doniranjem putem internetske stranice www.unicef.hr ili uplatom na žiro račun 2360000-150057008.

Također, možete se uključiti i u tradicionalnu blagdansku UNICEF-ovu akciju 'Čestitka koja život znači'. Prihod od prodaje odlazi ratom i glađu pogođenoj djeci diljem svijeta, pa vam predlažemo da ove godine umjesto SMS-om svojim najdražima čestitate Božić na tradicionalan i humanitaran način.

Komentari

Nema komentara.