Zašto se ekraniziraju videoigre? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zašto se ekraniziraju videoigre?

Zašto se ekraniziraju videoigre?

Filmovi snimljeni prema kompjuterskim igrama često ispadnu jako loši, no barem inspiriraju publiku da se vrate igranju igrica.

s.p. 20.10.2008 0 komentara

Zašto se ekraniziraju videoigre?

U kina uskoro stiže 'Max Payne', još jedna ekranizacija još jedne mega-popularne video igre. Tek nam predstoji da vidimo kako će proći na kino blagajnama i kod kritike, mada ima obećavajući start - prvog vikenda prikazivanja u SAD-u uvjerljivo je prvi na top-listama. Ova ekranizacija bila je povod The Movie Blogu za popisivanje onih filmova kojima to nije pošlo za rukom - najlošijih filmova koji su nastali prema videoigrama. Kao glavni adut takvih filmova izdvajaju se sexy glumice zbog kojih su mladi šmokljani spremni oprostiti filmašima što stalno ponavljaju iste greške: producenti zaboravljaju da su igre imaju vrlo labavu priču, koja nikako ne izgleda na velikom ekranu.

'Super Mario Brothers'
Jedan od prvih velikih filmova nastao prema videoigrici bio je i ostao loš film, kojeg nisu mogli spasiti čak ni glumačka ekipa u kojoj su bili Dennis Hopper, John Leguizamo and Bob Hoskins.


Trailer za 'Super Mario Brothers'.

'DOA: Dead or Alive'
I za 'DOA' su se mnogi složili da ne valja, iako su fotografije i isječci koji su pušteni prije premijere uspješno izgradili imidž filma kao... mekog pornića. Za oskudno odjevene fajterice iz ovog filma se barem zna da će privući pažnju glavnih mušterija videoigara - dječaka.

'Hitman - Agent 47'
Za ovaj film su fanovi igrice vjerovali da će imati uspjeha, jer je imao solidnog redatelja i dojmljivog glumca. Ipak, i ovaj film je propao, a pamti se samo Olga Kurilenko koja je već ušla na top liste najljepših Bondovih djevojaka.

'In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale'
Ovaj film je stvarno imao zvjezdani casting: Jason Statham, Ron Perlman, John Rhys-Davies, Claire Forlani, Ray Liotta, Burt Reynolds. Recenzija za film kaže da je čak film bio vrlo blizu da postane dobar fantay, ali znate kako je s Uwe Bollom - njemu je zaista teško snimiti dobar film.


Trailer za 'In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale'.

'Silent Hill'
Movieblog navodi da je ova ekranizacija horor videoigre 'imala nekog potencijala', ali je radnja filma 'završila glupo'. Filmu se najviše zamjera da, kao jedan horor film, nije uopće zastrašujuć niti jezovit.

'Alone in the Dark'
Još jedan Bollov film na listi nije slučajan. Iako obično nekim čudom obično uspijeva angažirati velike i slavne glumce, za ovaj film Uwe Boll čak nije uspio ni to. Uz pomalo zaboravljenog Christiana Slatera film kao zvijezdu nudi jedino starletu Taru Reid. 
 
'Resident Evil 3: Istrebljenje'
Oni koji čak mogu progutati Millu Jovovich kao akcijsku junakinju teško mogu podnijeti još jedna nastavak 'Resident Evila'. Čini se da su ovi filmovi poput pravih zombija - čak kada ih i publika pokopa, oni nađu načina da se vrate u život.


Trailer za 'Resident Evil 3: Istrebljenje'.

'Final Fantasy: Spirits Within'
'Final Fantasy' će ostati zabilježen kao film s revolucionarnim pomakom u 3D animaciji. No, ako je slika i bila efektna, priča nije bila nimalo uvjerljiva. Film je ocijenjen kao 'jedan od najnedosljednijih i najpatetičnijih filmova ikad snimljenih'.

'Street Fighter'
Stripovski raskošni kostimi glumaca i Jean-Claude Van Damme u ulozi američkog vojnika su dobra preporuka jedino za neki trash film, a ovaj film dobio je efektnu ocjenu: epski promašaj.

'Tomb Raider'
'Tomb Raider' ozbiljniji filmofili svrstavaju na listu loših filmova, ali su ga fanovi igrice i publika voljeli - bio je to konačno pravi hit nastao od videoigre! Razlog za popularnost možete vidjeti i u tome da je film imao nadimak 'Boob Raider' - Angelina je u filmu imala sise napuhane da izgledaju kao one od Lare Croft.

Komentari

Nema komentara.