Videoigra koja se ne može odbiti - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Videoigra koja se ne može odbiti

Videoigra koja se ne može odbiti

'Kum 2' uskoro dolazi na igraće konzole, a proizvođači igrice se drže slogana uspješne obitelji Corleone - 'Ništa osobno, samo posao'.

s.p. 08.08.2008 0 komentara

Videoigra koja se ne može odbiti

Snima se nastavak 'Kuma', ali bez brige - Coppola neće upropastiti trilogiju nepotrebnim sequelom. Industrija videoigara sprema nastavak 'Kuma 1', uspješne igre iz 2006. Ta igrica se prodala u 4 milijuna primjeraka i zaradila 62 milijuna dolara u SAD-u, što je velika stvar ako znamo da tematika 'Kumova' i ne zvuči privlačno za tinejdžerske kupce - ipak je to samo staromodna saga o obitelji 'biznismena'. Za razliku od filmske verzije, 'Kum 2' neće imati flashbackove s mladim Kumom (tj. Robert DeNirom), te su predstavnici Electronic Artsa izjavili da flashbackovi mogu funkcionirati na filmu, ali ne i u igrici. Umjesto toga, napravljena je posebna priča koja će se zbivati u isto doba kao i u filmu - kasnih 50-tih i ranih 60-tih.

Priča će se odvijati u tri grada: New Yorku, Miamiju i Havani. Dok se u prvom nastavku igrač borio da postane 'kum' svoje organizacije, u ovom dijelu igrač će se također boriti za moć, kontrolirati svoju mafijašku obitelj i voditi 'posao' u svom gradu. Postoji i mogućnost onlajn igranja, gdje se više igrača može uključiti u mafijašku borbu za prevlast u gradu. Glumci koji su sinkronizirali likove u prvom dijelu ponovo će biti angažirani, pa ćemo opet moći čuti Jamesa Caana i Roberta Duvalla, a umjesto Ala Pacina koristi se glumac koji ima sličan glas.


Trailer za videoigru 'Kum 1'

Marlon Brando je mrtav, ali za njega se ni ne traži zamjena - koriste se arhivski snimci s njegovim govorom. Osim Ala Pacina, suradnju na igrici odbija i redatelj Coppola, koji je već javno kritizirao prvu videoigru o 'Kumu'. Sajt specijaliziran za recenzije videoigara, Gamerankings, ipak je dao  'Kumu 1' visokih 78% pozitivnih recenzija, pa se ova igra smatra jednom od kvalitetnijih adaptacija filma u videoigru.

'Kum' je jedna od rijetkih videoigara koja je napravljena prema nekom filmu iz 70-tih, a i nastavci 'filmskih videoigara' nisu tako česti. Obično se snimaju nastavci velikih suvremenih serijala kao što su Harry Potter, James Bond i 'Gospodari prstenova', a tek nedavno su napravljene igre prema starijim klasicima kao što su 'Prljavi Harry' i 'Lice s ožiljkom'. Igra 'Kum 2' dolazi na tržište u veljači sljedeće godine, a za to vrijeme se planira i reizdanje filma 'Kum 2'. Kupcima savjetujemo da prihvate ovu ponudu - ako ne žele spavati s ribama...

Komentari

Nema komentara.