Lička nagradna igra - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Lička nagradna igra

Lička nagradna igra

Iz surove Like stižu nam izvrsna rakija, fantastičan sir, nezaboravne kobasice, novi film Dalibora Matanića i kino ulaznice za njega.

filmski.net 23.09.2008 0 komentara

Lička nagradna igra

Beznadno izolirano planinsko selo jedini je dom mladoga nogometaša, škrtog seljaka i debele djevojke. Za referendum o ulasku u Europsku Uniju koji se u selu provodi naši junaci ne mare ni najmanje – njih more osobni problemi. Mlada nogometna zvijezda koja je iz nehata ubila svoju majku ne želi se priključiti bogatom stranom klubu i riskira zbog tog ljubav svog oca. Osamljena debela djevojka tako očajnički želi prijatelja i ljubavnika da će na koncu i jedno i drugo potražiti u svinjcu. Škrti seljak otkrit će da je osamljenost put k istinskoj bijedi.

Redatelj Matanić otkrio je u intervjuu za Gloriju kako je snimanje filma o Lici u Lici za njega bilo nadnaravno iskustvo: ‘Bilo je divno gledati sve te ljude kojima smo promijenili živote dolaskom u njihova mala mjesta, stavljajući ih u situacije gdje nisu bili sigurni što se događa, ali su uživali. Naime, mnogi kad im spomenete snimanje, misle da je to nešto za Dnevnik, ili iz mojih nekih prijašnjih iskustava, misle da se s tom napravom što zuji, mjerite zemljište... S druge strane tu je svačiji najbolji prijatelj alkohol, pa kad se to spoji, više se ne zna gdje je set, ispred kamere ili iza. U jednom trenutku to je više izgledalo kao snimanje dokumentarnog filma nego igranog, i to je divan osjećaj.’

‘Kino Liku’ možete od četvrtka 25. rujna pogledati u domaćim kinima, a Continental film vam poklanja pet puta po dvije ulaznice za Movieplex u Centru Kaptol. Pitamo vas:
Kako se zove glumica koja je na festivalu u Puli nagrađena kao najbolja debitantica u ‘Kinu Lika’?

Odgovor i svoje podatke (ime, adresu) pošaljite na info@filmski.net do 2. listopada. Dobitnici svoje ulaznice mogu podići već od 3. listopada na blagajnama Movieplexa. Sretno!

************************

U Movieplex idu:
Anamarija Mlinarević, Jura Troje, Davor Obrubić i Renata Pejanović - svi iz Zagreba, te Sonja Šulc iz Zaprešića. Čestitamo!

Komentari

Nema komentara.