Europsko priznanje 'Anđelu' - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Europsko priznanje 'Anđelu'

Europsko priznanje 'Anđelu'

Film 'Moram spavat, anđele' Dejana Aćimovića konkurirat će za nominacije Europske filmske akademije koje će biti objavljene u studenom.

z.m. 22.08.2008 0 komentara

Europsko priznanje 'Anđelu'

Europska filmska akademija svrstala je 'Moram spavat', anđele' Dejana Aćimovića među 40 europskih filmova koji će se ove godine natjecati za nagrade te prestižne filmske ustanove. Izvršni odbor EFA-e obavijestio je producente da će film konkurirati za nominacije u kategorijama: najbolji film, režija, scenarij, glavnu ženska i muška ulogu, te kamera.

'Moram spavat', anđele' domaća je publika premijerno mogla vidjeti lani na Pula film festivalu gdje je Nataša Dorčić osvojila nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, a Olga Pakalović za sporednu. Pulski Žiri mladih proglasio je Aćimovićev film najboljim ostvarenjem 2007., a nagrađen je i Livio Morosin koji je radio glazbu. Ove godine film se prikazivao u domaćim kinima, a ocjene kritike su ga također pomilovale. Film je nagrađen i na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu filmske režije u Herceg Novom kao najbolje filmsko ostvarenje.

'Moram spavat', anđele' snimljen je u koprodukciji DA filma, Croatia filma, Hrvatske televizije i Televizije Bosne i Hercegovine. To je drugi Aćimovićev dugometražni film, nakon prvijenca 'Je li jasno, prijatelju?'. Redatelj trenutno radi na snimanju dokumentarnog filma o slijepom atletičaru, 24-godišnjem Petru Bešliću, trkaču na 1500 metara. Zanimljivo je da je 'Moram spavat', anđele' bio prvi hrvatski film u redovnoj kino distribuciji koji je prilagođen za potrebe slijepih i slabovidnih osoba.

Komentari

Nema komentara.