Invazija multiplexa - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Invazija multiplexa

Invazija multiplexa

Blitz-CineStar gradi pet novih multiplexa u Zadru, Šibeniku, Varaždinu, Osijeku i novoj zagrebačkoj Areni, ukupno vrijednih 23 milijuna eura.

filmski.net 11.07.2008 3 komentara

Invazija multiplexa

Multiplex kina dolaze i u vaš grad! Nakon Zagreba, Splita i Rijeke višestruke kino dvorane gradit će se i u u Zadru, Šibeniku, Varaždinu i Osijeku. Kino ponudu ovih gradova obogatit će kompanija Blitz-CineStar koju zajedno čine vodeći hrvatski filmski distributer, BLITZ film & video distribucija i najveći njemački kino prikazivač CineStar.

U listopadu ove godine prvi će otvoriti vrata zadarski CineStar, u sklopu trgovačkog centra City Galerija Zadar. Imat će 6 kino dvorana ukupnog kapaciteta 1000 sjedala. CineStar Šibenik stiže u centar Dalmare Šibenik i otvara se krajem 2009. s pet kino dvorana (700 sjedala). Također krajem 2009. otvorit će se i CineStar Varaždin u sklopu centra Lumini. On će imati šest kino dvorana (800 sjedala). Osječki CineStar stiže u Avenue Mall Osijek u prvom tromjesečju 2010. godine, a imat će 9 kino dvorana (1400 sjedala). CineStar Arena Zagreb nalazit će se u centru Arena koji se gradi pored nove rukometne dvorane na Laništu, a otvorit će vrata u prvom tromjesečju 2010. godine. Imat će 9 kino dvorana (1700 sjedala).

Ova će kina, zajedno s već postojećim CineStarima Zagreb, Novi Zagreb i Rijeka, činiti nacionalni lanac s ukupno 8 multiplexa - što je vrlo blizu cilja koji je zacrtao Hrvoje Krstulović, član uprave Blitz-CineStara, a to je ukupno 10 multiplexa Hrvatskoj. 

CineStari Zagreb, Novi Zagreb i Rijeka dobivaju još petero braće

Sve dvorane i sva kina zadovoljavat će visoke CineStar Premium standarde: 'wall to wall' platna, Dolby Digital Ex (6+1) i DTS zvučne sustave, te vrhunska sjedala Quinette, kao i ljubavna sjedala, prostrani lobi za prodaju ulaznica, barove, prodajna mjesta s grickalicama te olakaš pristup osobama s invaliditetom. Svi multiplexi bit će opremljeni i Dolby Digital 3D tehnologijom u kojima će se prikazivati filmovi najnovije 3D tehnologije, kao i direktni prijenosi koncerata i sličnih događanja.

Za zadovoljstvo posjetitelja tu su i brojne druge CineStarove usluge - trosatni besplatni parking, kupovina i rezervacija ulaznica putem Interneta, Cinemati (automati za ulaznice) i usluga 'print@home' koja omogućava posjetiteljima da ulaznice kupljene on-line ispišu u svojem domu i s njima dođu na projekciju bez zadržavanja u redu za kupovinu ulaznica. Tu su i Skrivene pretpremijere, Ponoćne pretpremijere, Cinema Days, Tjedne premijera, proslave rođendana i programi namijenjeni školama.

U svakom od multiplexa godišnje planira se prikazati više od 150 premijera uključujući europske i hrvatske filmove. Obzirom da će sve dvorane biti u potpunosti opremljene konferencijskom opremom, ponuda multiplexa bit će obogaćena i uslugama CineStar event centra namijenjenih organizaciji i održavanju raznih događanja poput prezentacija, seminara, konferencija i sl.

Komentari
A: terminator56 14.07.2008 Pogledaj profil

...da se otvori kino i u šibeniku, i to odma cinestar. Samo mi nije jasno zašto u dalmarea, to je dosta izvan grada i zašto se rađe ne uredi staro kino koje je u centru grada

ali na kraju bolje išta nego ništa

A: uredništvo 12.07.2008 Pogledaj profil

Na poplave multipleksa obrecnuli smo se u tekstu http://www.filmski.net/vijesti/dugometrazni-film/5238/potecite_u_rijecko_kino
i mnogim drugima o propadanju ili gašenjima malih kina. Žalosno je, ali istinito da su upravo ta mala kina propala iz istog razloga zbog kojega se multipleksi šire - zbog publike. Multipleksi su postali poprilično uobičajena stvar i na taj način barem koliko-toliko populariziraju kulturu odlaženja u kino. A o njihovom programu je uputno razglabati kao i o tome je li cajkama mjesto u središtu grada - koliko god to nekome smetalo, činjenica je da za to postoji publika. Ipak, za sve one koji misle drugačije redovno pratimo programe nezavisnih i art kina poput Tuškanca, Kic-a, splitskih Zlatnih vrata itd.

A: registrirana 11.07.2008 Pogledaj profil

nam fakat ne trebaju... osim latentno ciničnog uvodnika, ovo je copy paste njihvoog press releasa. uredništvo - a što je sa programima i estetičkim/estetskim kriterijima multiplexa?