Već?! Film o Benazir Bhutto! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Već?! Film o Benazir Bhutto!

Već?! Film o Benazir Bhutto!

Prva muslimanska premijerka nedavno je ubijena u krvavom atentatu, a već joj spremaju filmsku počast. Još samo da nađu glumicu...

s.p. 03.01.2008 0 komentara

Već?! Film o Benazir Bhutto!

Bivša pakistanska premijerka Benazir Bhutto ubijena je prije tjedan dana u svojoj zemlji, a njeni sunarodnjaci već počinju snimati film o njoj. Hollywood Reporter javio je da su pakistanski mediji u srijedu objavili kako pakistanska filmska kuća Skies Unlimited počinje snimati film iza kojeg će (vjerojatno kao producent) stajati poznati filmaš iz 'neprijateljske' Indije - Mahesh Bhatt. Ipak, domaće snage pišu scenarij -  nacionalni pisac i pjesnik Aqeel Ahmad Ruby prihvatit će se tog posla, a redatelj se još ne zna, čak se najavljuje da bi to mogao biti neki manje poznat filmaš.

Glasnogovornik Skies Unlimiteda izjavio je da filmska kuća samo 'želi posvetiti film Benazir Bhutto', te da želi film distribuirati po svijetu, zbog čega 'ne žele stvarati kontroverze'. To će ići malo teže - osim kao prva premijerka u muslimanskom svijetu, Bhutto je poznata i po brojnim optužbama za korupciju, zbog čega je dva puta smijenjena. Nakon toga je otišla u inozemstvo, a 2007. se vratila u zemlju, iako su joj stalno stizale prijetnje smrću od brojnih neprijatelja u zemlji i svijetu. Kao šefica opozicije suprotstavljala se politici predsjednika Musharrafa koji uz pomoć vojske vlada Pakistanom, a imala je i brojne pristalice i brojne neprijatelje.

Glede izgleda za uspjeh filma u svijetu - bojimo se da će to ići malo teže, osim ako za glavnu ulogu ne izaberu neku poznatu holivudsku glumicu. Blogeri predlažu Angelinu Jolie (koja se dokazala u 'Velikom srcu'), a najinventivniji je bloger Defamer - Kim Delaney ('Njujorški plavci', 'CSI:Miami') kao Bhutto, a Edward James Olmos ('Blade Runner') kao aktualni pakistanski predsjednik Musharraf! Pogledajte pa usporedite - možda vi imate svoje ideje?

Komentari

Nema komentara.