Tko želi živjeti u Enterpriseu? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tko želi živjeti u Enterpriseu?

Tko želi živjeti u Enterpriseu?

Fanovi Star Treka konačno imaju stan po svojoj mjeri, repliku svog omiljenog svemirskog broda. Stan je prodat, ali dizajner je još uvijek na usluzi...

s.p. 18.05.2007 0 komentara

Tko želi živjeti u Enterpriseu?

1996. godine, na 30. godišnjicu nastanka 'Star Treka', snimljen je 'Trekkies' - dokumentarac o fanovima Star Treka i njihovoj supkulturi. Priča je to o ljudima koji, među ostalim, nose uniformu trekkerske Zvjezdane flote u javnosti, vjenčavaju se u njoj, a vjerojatno tako obučeni rade i djecu. Sedam godina kasnije, ista ekipa je snimila 'Trekkies 2' (prikazan na jednom od Sferakona), nastavak u kojem su intervjuirani i fanovi izvan SAD-a i Kanade, pa je tako obiđena i Europa - Njemačka, Francuska pa i Srbija u kojoj je održana prva konvencija Trekkieja.  

Na ovoj 'turneji', autori filma su u Velikoj Britaniji upoznali i Tonyja Alleynea, koji je toliko volio 'Zvjezdane staze', da je i doslovce poželio živjeti u svijetu iz njih. Nakon gorkog raskida veze (možda voljena nije voljela 'Zvjezdane staze'?), Alleyne je odlučio izmijeniti svoj stan u blizini Londona tako da izgleda kao unutrašnjost Enterprisea, kultnog broda 'Star Treka'. Prvo je uzeo 'sam-svoj-majstor priručnik' u kojem je bilo opisano kako izraditi upravljačku ploču Enterprisea. Nakon toga prešao je na ostatak stana, i od 1994. obavio pregršt skupih radova koji su urodili plodom. Nova kuhinja je tako sva u bijelom, s neonskim svjetlom ispod kuhinjskih ormarića i zvučnicima koji zuje kao u seriji, a u dnevnoj sobi su ogromni madrac koji izgleda kao upravljačka ploča transportera i svjetla koje se pale ljudskim glasom.

Opsesivni perfekcionist, Alleyne je potrošio više od devet godina rada da uredi stan, a zatim je godinama pokušavao da ga proda na aukciji. Nedavno ga je uspio prodati za 425.000 funti, što je pet puta više od procijenjene tržišne vrijednosti. Kupac je dobio stan u koji uvijek može ponosno pozivati goste, a 54-godišnji Alleyne je valjda konačno izišao iz depresije.  

Nakon što je renovirao svoj stan, Alleyne je nastavio uređivati interijere, te vodi i svoju vlastitu tvrtku, '24th Century design' , koja već u imenu pokazuje da se želi baviti futurističkim dizajnom. Dizajneru, koji čvrsto vjeruje da je najbolji interijer onaj koji izgleda kao da je iz SF filma, ne fali narudžbi. Iz Amerike mu stalno stižu pozivi ljudi koji žele u stilu Star Treka dizajnirati kućno kino, a oni koji bi htjeli preurediti stan na sličan način, mogu vidjeti kako to izgleda ovdje.

Komentari

Nema komentara.