Posljednja klapa za Berlinale - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Posljednja klapa za Berlinale

Posljednja klapa za Berlinale

Organizatori nadolazećeg Berlinskog filmskog festivala obavili su težak dio posla, pregledali sve pristigle filmove i definitivno zaključili tko je 'in', a tko je 'out'.

22.01.2004 0 komentara

Posljednja klapa za Berlinale

Objavljena je lista 26 filmova koji će se prikazati u natjecateljskom dijelu festivala. No neće se svi nadati Zlatnom medvjedu - tri će filma biti prikazana, ali izvan konkurecije. Svi odabrani filmovi dolaze iz osamnaest zemalja, devetnaest će ih imati svoju svjetsku premijeru, a dva filma su redateljski prvijenci.

'Cold Mountain' redatelja Anthonya Minghelle, čija će projekcija svečano otvoriti festivalska događanja 5. veljače, ostat će izvan konkurencije, kao i još dva američka filma, 'Lightening in a Bottle' (Antoine Fuqua) i 'Something’s Gotta Give' (Nancy Meyers). Među preostalima našlo se mjesta i za našeg redatelja Vinka Brešana i dramu 'Svjedoci' o događajima u pozadini Domovinskog rata i razdoblju nakon njega.

Fernando Solanas

Počasnog Zlatnog medvjeda 54. Berlinalea dobit će Fernando Solanas, argentinski redatelj u čiju će se čast 10. veljače, nakon proglašenja, prikazati njegov posljednji uradak, snažni dokumentarac 'Memoria del saqueo'. Direktor Berlin Film Festivala kazao je da mu je velika čast predati počasnog Medvjeda jednom filmašu takvog ranga koji već trideset godina dokumentira sve političke i socijalne procese u rodnoj Argentini gdje je vlast čak i zabranila neke od njih. Zbog svog je djelovanja bio prisiljen potražiti i egzil. Živio je neko vrijeme u Parizu.

Na vrijeme ćemo vas informirati o svim događanjima vezanim uz ovogodišnji Berlinale, a podulji popis svih filmova i redatelja možete naći na službenoj stranici festivala.

Komentari

Nema komentara.