Ništa od Jolie u Sin City2 - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ništa od Jolie u Sin City2

Ništa od Jolie u Sin City2

'Dama zbog koje bi ubili' Rodriguez i njegova sljedba neće biti Jolie, već britanska oskarovka Rachel Weisz ili fatalna Ruža McGowan.

p.h. 18.01.2007 0 komentara

Ništa od Jolie u Sin City2

Otkad je 2005. 'Sin City' Roberta Rodrigueza i stripaša Franka Millera ugledao svjetlo dana, Rodriguez se svojski trudio da za drugi nastavak 'Sin City 2: A Dame To Kill For', pored već 'ukrcane' Jessice Albe pridobije i Angelinu Jolie.

No kako je ista u posljednje vrijeme pretrpana obavezama, Rodriguez je izgubio strpljenje i pronašao novu femme fatale zbog koje bi ubio, a ta je Britanka Rachel Weizs ('Mumija', 'The Fountain') koja je prošle godine osvojila Oskara i Zlatni Globus za sporednu ulogu u 'Brižnom vrtlaru', javlja cinemablend. Drugi pak izvori navode kako će se u ulozi Ave Lord naći navodna Rodriguezova djevojka Rose McGowan (sporedna u 'Crnoj Daliji') koja je glumila u oba dijela Rodriguez/Tarantinovog 'Grindhousea'.

ružica x 2

Kao i prvi film, i ovaj će biti ispleten od nekoliko priča. Prva, 'A Dame To Kill For’, preuzeta iz istoimenog stripa Franka Millera prati Dwighta (Clive Owen) I njegovu bivšu zaručnicu Avu Lord (Weizs/McGowan) koja ga je izdala i napustila zbog bogatijeg muškarca. Nekoliko godina kasnije, Ava se vraća i moli ga za pomoć tvrdeći kako joj u braku ne cvjetaju ruže, te kako je muž – sadist zlostavlja. Pogađate, vapaj bespomoćne Ave je klopka, te mu ona namjesti ubojstvo muža. Inače, to je prequel priče ‘The Big Fat Kill’ koju je Rodriguez ufilmio u prvom nastavku, a u njoj se, između ostalog objašnjava i kako se Dwight sprijateljio s ratobornim noćnim damama iz Old Towna.

Druga storija prati dobro nam znanu Nancy Callahan (Jessica Alba) koja isprva tuguje za pokojnim zaštitnikom Hartiganom (Bruce Willis) koji ju je spasio iz kandži Žutog gada, a potom kreće u osvetnički pohod u kojem će nastradati preostali članovi obitelji Roark. Treću priču Miller još uvijek piše, a spekulira se kako će i ta biti kombinacija već postojećih stripova u raznim prequel/sequel varijantama.

Treba li i spominjati da su fanovi Sin Citya i stripomanijaci ogorčeni zbog izostanka Jolie. Oskari, Zlatni Globusi i BAFTA-e Weiszove ništa im ne znače kad njene fizičke proporcije ne zadovoljavaju strogo propisani stripovski kanon. Kad već ne može Anđa, koju je majka priroda oblikovala pravo po njihovom ukusu, radije bi u toj ulozi vidjeli 'tjelesno izdašniju' Rose kroz čiji je život dosad prošla galerija živopisnih holivudskih buraza - od Al Pacina, preko P. Diddya, pa sve do Marilyna Mansona. 

Kobna je Ruža navodno skrivila i prošlogodišnji raspad 16-godišnjeg Rodriguezovog braka u kojem se rodilo petoro djece, pa ako je to mogla, valjda joj neće biti problem ukloniti Weiszovu s ceste koja vodi do 'Sin Citya'.

Komentari

Nema komentara.