Park Chan Wook, Soderbergh i De Niro na Berlinaleu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Park Chan Wook, Soderbergh i De Niro na Berlinaleu

Park Chan Wook, Soderbergh i De Niro na Berlinaleu

Soderberghov 'Dobri Nijemac', De Nirov 'Dobri pastir' i Park Chan-wookova priča o kiborzima s psihijatrije zasad su glavni aduti Dietera Kosslicka.

p.h. 05.01.2007 0 komentara

Park Chan Wook, Soderbergh i De Niro na Berlinaleu

Crvenim tepihom predstojećeg, 57. Berlinalea defilirat će Robert de Niro i njegov filmski klan Matt Damon i Angelina Jolie, 'soderberghovac' George Clooney i Britanka Mariane Faithfull, zvijezda drame 'Irina Palm', obznanio je festivalski šef Dieter Kosslick otkrivši šest od ukupno dvadeset filmova koji kreću u pohod na Zlatnog Medvjeda. Na festivalu koji traje od 08.02. do 18.02 ove će godine dominirati moderna povijest povezana s osobnim pričama, dodao je Kosslick koji funkciju šefa Berlinalea obavlja od 2001.

Najviše prašine u konkurenciji zasad podižu dva Amerikanca, oba s povijesno-političkim dramama Robert De Niro sa svojim drugim redateljskim pothvatom, dramom ‘The Good Shepard’ s Mattom Damonom u ulozi mladog i idealističnog tajnog agenta CIA-e i Angelinom Jolie u ulozi njegove zapostavljene supruge Clover. Drugi je Steven Soderbergh koji je zadnji put bio u Berlinu 2003. sa 'Solarisom', a ove godine predstavlja triler dramu 'The Good German', film za koji je i očekivano da će se naći na berlinskoj tapeti zbog toga što se radnja odvija u poslijeratnom Berlinu. Soderberghov je naslovni George Clooney u ulozi ratnog dopisnika Jakea Geismara  koji se zaljubljuje u Njemicu sumnjive prošlosti Lenu Brandt (Cate Blanchett) za čijim mužem tragaju i Amerikanci i Rusi.

Nakon šest godina u Berlin stiže Park Chan-wook s filmom 'I Am a Cyborg But That's OK'. Drama se odvija u psihijatrijskoj ustanovi, gdje se mlada pacijentica koja misli da je kiborg zaljubljuje u muškarca koji je uvjeren da može ljudima ukrasti dušu.

Za Medvjeda se bori i istinita južnoafrička priča danskog redatelja Billea AugustaGoodbye Bafana’ s Josephom Fiennesom u ulozi zatvorskog čuvara Jamesa Gregorya koji je dvadeset godina čuvao Nelsona Mandelu. ‘YellaChristiana Petzolda zasad je jedini njemački predstavnik. Belgijsko-njemačko-britanska koprodukcija 'Irina Palm' Sama Garbarskog već je stekla kultni satus činjenicom da Marianne Faithfull, kantautorica poznata po ovisničkim skandalima i intimnom prijateljevanju s Mickom Jaggerom u filmu  glumi 50-godišnju udovicu koja zbog financijskih problema prihvaća posao u noćnom klubu. 

Medvjed za životno djelo ove godine ide u ruke redateljskom veteranu Arthuru Pennu, redatelju kultnog filma 'Bonnie i Clyde'.

Komentari

Nema komentara.