U tijeku su prijave za filmski sajam u Berlinu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      U tijeku su prijave za filmski sajam u Berlinu

U tijeku su prijave za filmski sajam u Berlinu

Hrvatska po prvi puta sudjeluje na European Film Marketu, filmskom sajmu u sklopu Berlinalea, a projekt koordinira gđa Carnerud zaslužna za 'canneski fijasko'.

p.h. 27.12.2006 0 komentara

U tijeku su prijave za filmski sajam u Berlinu

U organizaciji Ministarstva kulture, Republika Hrvatska će po prvi puta sudjelovati kao izlagač na European Film Market - Filmskom sajmu u Berlinu koji se održava od 08. do 18.veljače 2007. u sklopu Berlinalea, javlja Culturenet.

Berlinski je sajam veoma važan filmski događaj, a osnovna mu je značajka paralelna promidžba novih filmova i filmskih projekata kao i vrlo uska suradnja s berlinskim festivalom (oko 30 posto filmova prikazanih na festivalu predstavlja se i kroz sajamske projekcije).

Na prošlom se sajmu predstavilo preko 50 zemalja sa ukupno 618 filmova od kojih je više od 400 doživjelo marketinšku premijeru. Namjera je, u okviru sajma, svim zainteresiranima pružiti kvalitetnu informaciju o hrvatskom filmu te profesionalnoj ponudi i potražnji, DVD-e s hrvatskim filmovima, publikacije, te promidžbene materijale vezane uz audiovizualne djelatnosti u Hrvatskoj.

Zanimljivo je da je za koordinaciju projekta zadužena gđa Antonia Dubravka Carnerud, slobodna filmska djelatnica koja je isti posao obavljala na velikom filmskom marketu u Cannesu 2006, prema mišljenju mnogih - vrlo neprofesionalno.

Za sve one koji nisu upoznati s canneskim 'slučajem Carnerud' koji smo bogato popratili u tekstu 'Nesposobni Hrvati u Cannesu' u svibnju ove godine, podsjetit ćemo da su gospođu Carnerud, čija je funkcija u Cannesu do danas ostala nerazjašnjena (link na tekst) producentice 4 Films Anita Juka, Maja Vukić i Mirta Puhlovski i redateljica Ivona Juka prozvale radi privatiziranja funkcije i lošeg obavljanja posla, o čemu više pročitajte ovdje...

Svi (i dalje) zainteresirani mogu kontaktirati Ministarstvo kulture, odnosno koordinatoricu gđu Antoniu Dubravku Carnerud, na telefon 01 4866 433, gsm 098 474 899, ili na e-mail: a.d.carnerud@min-kulture.hr.

Komentari

Nema komentara.