Terry Gilliam dovršava Braću Grimm - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Terry Gilliam dovršava Braću Grimm

Terry Gilliam dovršava Braću Grimm

Novi pokušaj bivšeg Pythona, film o putovanjima braće Grimm, nakon neuspjele produkcije Don Quixotea, ipak će vidjeti svjetlo dana.

21.01.2004 0 komentara

Terry Gilliam dovršava Braću Grimm

Gilliam je bio izuzetno dobre volje na premijeri Burtonove 'Velike ribe', razgovorljiv i radostan. Kako i ne bi! Nakon velikih problema koji su ga morili u zadnje vrijeme oko produkcije posljednjeg filma, 'The Man Who Killed Don Quixote', konačno ga je krenulo. Ali s drugim filmom.

Radi se o dvojici braće, Grimmovcima, koje će na velikom ekranu pokušati dočarati dvojac mladih i 'most wanted' holivudskih glumaca: Heath Ledger i Matt Damon. Njih su dvoje obične varalice koje lutaju selima napoleonskih zemalja 18og stoljeća i za fine ih pare rješavaju raznih izmišljenih čudovišta i uroka.

Kada tadašnja vlast dozna za 'čudotvorni' dvojac, povjeri im razrješenje prave misterije; niz nerazjašnjenih ubojstava počinjenih u sjevernim šumama između Francuske i Njemačke. Vještina šarlatana ovaj put na velikoj je kušnji. Giljotina ili život, pitanje je sad!

'Završili smo snimanje i čeka nas gomila posla jer treba sve te silne efekte fino posložiti! Dio ih se treba editirati u mraku jer smo se potrudili stvoriti neke posebne stvari. Glumci su uživali!' kazao je Gilliam, vidno zadovoljan. 'Nadam se da ću i zaraditi neke pare za dovršenje Don Quixotea.'

Kako novinare uvijek zanima što se kuha u Python kuhinji, nisu ni ovaj put zakazali. 'Pa svi su mrtvi, ja sam jedini ostao! Vidite i Michael Palina kako luta svijetom, ali to su snimke stare 10 godina. Eric Idle napisao je knjigu. A jedini Python produkt bit će Broadwayska predstava 'Spamelot', ali kako tamo sve sporo ide, načekat ćemo se. Pokušavamo zaraditi neke pare, nemojte nas kriviti!' bio je otvoren Gillan.

Komentari

Nema komentara.