Goranu Dukiću dvije nominacije za Pizzeriju Komikaze - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Goranu Dukiću dvije nominacije za Pizzeriju Komikaze

Goranu Dukiću dvije nominacije za Pizzeriju Komikaze

Nenadmašna 'Mala miss Amerike' i 'Half Nelson' imaju po 5 nominacija za najbolje nezavisne filmove. Dukić je za 'Pizzeriju Kamikaze' ubrao 2 - za dugi debi i scenarij.

p.h. 29.11.2006 0 komentara

Goranu Dukiću dvije nominacije za Pizzeriju Komikaze

U utorak, 28. studenoga, objavljen je popis filmova nominiranih za nagrade Independent Spirit za najbolji američki nezavisni film u 2006., to će reći, izvršen je odabir najboljih iz asortimana filmova koji su koštali manje od 20 mil. $. Pobjednici će biti obznanjeni 24. 02. 2007., dan prije dodjele Oscara.

Fox Searchlightova 'Mala miss Amerike' koja je za uloženih 12, inkasirala čak 59 mil $ samo u Americi i Thinkfilmova drama o drogi 'Half Nelson' Ryana Flecka svaka s po 5 nominacija prednjače u izborima.

U kategoriji najboljeg dugometražnog filma, osim gorenavedenih, našla se i drama Arica Avelina s Forrestom Whitakerom u naslovnoj ulozi o maniji naoružanja u Americi - 'American Gun', triler o misterioznom nestanku djevojke s fenomenalnom Toni Collete ('Muriel se udaje', 'Mala Miss Amerike') i Marciom Gay Harden 'The Dead Girl' i 'Pan's Labyrinth' Guillerma Del Tora.

Goran Dukić, dvostruki trijumfator s Motovuna '06 i Libertasa '06, je s 'Pizzerijom Kamikaze' nominiran u kategoriji debitantskog dugometražnog filma i prvog scenarija.

Kompletnu listu indie spirit akvizicija konzumirajte ovdje.

Komentari

Nema komentara.