Dukić strikes again - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dukić strikes again

Dukić strikes again

Sestrinski TV kanali MTV & VH1 proglasili su Dukićevu 'Pizzeriu Kamikaze' - novim kultnim tinejdžerskim filmom. A još nije ni krenuo u kina.

s.p. 27.09.2007 0 komentara

Dukić strikes again

'Pizzeria Kamikaze' (hrvatski prijevod naslova 'Wristcutters: A Love Story') Gorana Dukića osvojila je domaće festivale (Libertas, Motovun), ušle u konkurenciju Sundancea i pobrala nagrade u Philadelphiji i Seattleu, a već smo vam i javili cijelu priču o ovom uspješnom nezavisnom filmu. Za one koji još ne znaju, 'Pizzeria' je film koji se bavi samoubojicom koji završi u nekoj vrsti čistilišta s ostalim 'kolegama', a zatim kreće tražiti djevojku koja se ubila malo poslije njega... 

No, iako bere pohvale i publike i kritike, film nikako da krene u američka kina, pa je umjesto najavljenih projekcija u kolovozu, zadnja vijest da kino-distribucija (i to ona ograničena) počinje 19. listopada.


'Pizzeria Kamikaze'('Wristcutters: A Love Story'), r: Goran Dukić, teaser

Hoće li stalno odgađanje kino-premijere uništiti perspektivni film? Neee, to mu samo pumpa kultni status, ili tako barem tvrde sestrinski TV pop-kanali MTV & VH1, predviđajući mu zvjezdanu budućnost i fanatičnu odanost publike uz bok naslovima kao što su  'Klub boraca', 'Donnie Darko' i 'Heatherice'. U članku pod naslovom 'Heathers' For A New Generation? 'Wristcutters' Poised For Teen-Cult-Flick Status, Larry Carroll objašnjava kako svi ti filmovi imaju nešto zajedničko – bili su neobični, morbidni i crnohumorni filmovi koji su se bavili bizarnom, a najčešće i 'opasnom' tematikom (tučnjave i terorizam kao muška zabava, tinejdžerska samoubojstva), no navodi i da se nakon projekcija na mnogim festivalima, već stvorila odana fanovska sljedba, koja naveliko citira dijaloge iz filma....

Caroll priču završava tvrdnjom kako bi 'Pizzeria' mogla postati idući veliki kultni klasik, a mi se nadamo da će finally, konačno i napokon, doći i u naša kina.

Komentari

Nema komentara.