One Take Film Festival 2006 - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      One Take Film Festival 2006

One Take Film Festival 2006

Još se niste umili od ZFF-a, a evo novog festivala koji mami Antonionijevim 'Putnikom', omnibusom 'Paris je t'aime' i Ceylanovom 'Klimom'.

p.h. 26.10.2006 0 komentara

One Take Film Festival 2006

One Take Film Festival, međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru održat će se u Zagrebu od 17 – 19. studenog 2006. u kinima Tuškanac, Europa i Grič, objavili su organizatori na konferenciji za štampu. To je treće izdanje OTFF-a koji će se od ove godine predstavljati bijenalno.

Uz 'glavešine' festivala, kako se duhovito predstavljaju direktori Vedran Šamanović i Goran Kovač, festivalskog PR-a Velimira Grgića, pressici je nazočila i Margareta Lekić, autorica nove nagrade Grand Prix OTFF-a.

U glavni program igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova snimljenih u jednom kadru selektori Diana Nenadić, Goran Dević i Goran Kovač su uvrstili 29 filmova iz 16 zemalja.

Popratni program, koji je u minulim izdanjima OTFF-a žario jače od natjecateljskog, a koji za razliku od glavnog nije ograničen pravilom jednog kadra, i ove godine nudi bogatu filmsku platu. Glavna tema popratnog programa je filmski omnibus: uz program *UMIJEĆE FILMSKOG OMNIBUSA koji će predstaviti nove omnibuse iz svjetske kinematografije, među ostalima i 'Paris je t'aime' /NASLOVNA/, tu je i
*OMINUBUS RETRO, projekcije pet klasičnih omnibusa nastalih između 1940. i 1985. godine prema izboru Nenada Polimca.

Program LOADING... daje uvid u stvaralaštvo novih filmaša. Popis tih filmova, kao i Polimčev izbor, organizatori još nisu otkrili, no ponudili su nam još nekoliko tizera za popratne programe:

RELOAD – program u kojem se prikazuje novi film autora čije su retrospektive predstavljene na prošlim izdanjima OTFF-a. Ove godine to je 'Iklimer' ('Klima') Nuri Bilge Ceylana koji je na Cannesu nagrađen nagradom FIPRESCI.

REVIVAL TAKE - program koji predstavlja po jedan veliki filmski klasik koji je doživio ponovnu distribuciju po svjetskim kinima ili na filmskim festivalima. Ove godine riječ je o filmu Michelangela Antonionija 'Zanimanje: Reporter' iz 1975.

PREDSTAVLJANJE FILMSKIH FESTIVALA- ove godine predstavlja se Black & White Film Festival, festival crno-bijelog filma iz portugalskog Porta i najpopularnija europska filmska akademija FAMU iz Praga. O školi će pričati bivši studenti Lordan Zafranović i Rajko Grlić.

Službene stranice su ovdje.

Komentari

Nema komentara.