Preko trasha do Second Lifea - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Preko trasha do Second Lifea

Preko trasha do Second Lifea

Ako mobitelom snimite trash film i to u jednom kadru, možete ga prijaviti na čak tri festivala. A Španjolci ga možda prikažu i u 'Drugom životu'.

s.p. 05.05.2008 0 komentara

Preko trasha do Second Lifea

Trash Film Festival još se drži - treće izdanje održat će se od 11. do 13. rujna u Varaždinu. Ako i vi imate svoj šundoviti filmski uradak prijavite se za sudjelovanje na ovom linku i to najkasnije do 15. lipnja. Jedini preduvjet je obavezan titl na engleskom jeziku, jer organizatori očekuju i publiku iz inozemstva. Predsjednik žirija bit će Kristijan Milić, filmove će vrenovati i stripaš Dubravko Mataković, a za zabavu će se pobrinuti Neki to vole vruće i zemunska grupa Guns’n’ Roses.

Filmmob, festival filmića snimljenih mobilnim telefonom, održava se u porečkom kazalištu u subotu, 7. lipnja, a prijave za sudjelovanje primaju se do 28. svibnja. Potrebno je snimiti filmić mobitelom u 3gp ili mp4 formatu na jednu od ovih tema: sport, zabava, škola, ples, pjevanje, razno, u trajanju od najviše 4 minute. Više o propozicijama i prijavama na www.usbporec.hr/.

A ako je neki od spomenutih filmova napravljen bez montažnih rezova i pretapanja, može se prijaviti na One Take Film Festival iliti Međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru. Festival se održava od 20. do 22. studenog 2008. Radovi se primaju do 15. rujna, a obrazac za prijavu i propozicije Festivala potražite ovdje.

One take film festival se održava svake druge godine

Ako nećete na festival, prijavite se za glumačku radionicu i to po Strasbergovoj metodi. Glumica i profesorica na Akademiji dramske umjetnosti, dr.sc. Dubravka Crnojević-Carić vodi radionicu 'Glumom do vlastitog glasa, do ženske snage' koja se održava 30. i 31. svibnja u prostoru Centra za ženske studije. Rok za prijave je 15. svibanj, a prima se do 15 polaznica. Svrha radionice je 'podrška pri razvijanju kreativnih sposobnosti, oslobađanje od treme, pomoć pri opuštanju, prepoznavanje spontano preuzetih uloga i pronalaženje vlastitog glasa'. Klik za više.

Festivale obilaze i domaći filmovi - 'Krhotine' Jelene Bračun prikazat će se na renomiranom međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Documenta Madrid 08 u konkurenciji originalnih kratkih dokumentarnih filmova. Kao predložak za film poslužila je knjiga 'Krhotine' autorice Željke Čorak.

'Dječak s magičnim rogom' sniman je u prostoru nikad dovršene Sveučilišne bolnice u Zagrebu

U sklopu internacionalnog festivala Les Rencontres Internationales u Sofiji, Damir Očko predstavlja se videom 'Dječak s magičnim rogom'. Program obuhvaća oko 150 umjetnika iz cijelog svijeta, a uključuje, izložbe, predavanja, debate, koncerte i projekcije. Isti će program u srpnju biti predstavljen u Berlinu.

U Madrid će i kratki filmovi Stanke Gjurić, Ivone Juke i Sandre Sterle - odabrani su za prikazivanje u kući 'La Casa Encendida', kreiranoj kao otok u 'Second Lifeu'. U tom virtualnom umjetničkom centru mogu se vidjeti izložbe, kratki filmovi i koncerti, slati poruke u boci, čitati poezija, posaditi drvo... Naziv izložbe pod kojom će filmovi biti prikazani je Balkanes (Cinema i Video art), a filmovi hrvatskih filmašica ('Editing' Ivone Juke, 'Desetoboj' Sandre Sterle, 'Ubojite misli' Stanke Gjurić) bit će prikazivani svakog utorka u mjesecu svibnju.

Komentari

Nema komentara.