1. film u Hrvatskoj trajno pristupačan slijepima! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      1. film u Hrvatskoj trajno pristupačan slijepima!

1. film u Hrvatskoj trajno pristupačan slijepima!

U sklopu projekta 'Slušam, dakle vidim' održana je projekcija filma 'Preko ograde' koja je slijepim osobama omogućila samostalno praćenje kino filma.

filmski.net 04.07.2006 0 komentara

1. film u Hrvatskoj trajno pristupačan slijepima!

Nazočni posjetitelji u multipleksu CineStar Zagreb su imali priliku pogledati animirani film 'Preko ograde' koji je tako postao prvi film u Hrvatskoj trajno pristupačan slijepima, izvijestio je Blitz Cinestar.

Projekcija na hrvatski jezik sinhronizirane verzije animiranog filma 'Preko ograde' održana je uz korištenje tehnologije koja je prije bila dostupna samo u zapadnoeuropskim kinima. Uz pomoć nove tehnologije slijepe osobe mogu nesmetano pratiti radnju filma uz pomoć prijamnika preko kojega digitalnom vezom dolazi unaprijed snimljena naracija, što ujedno znači da se time ne ometaju ostali gledatelji u dvorani.

Predstavnici udruge Zamisli, jednog od organizatora, izrazili su zadovoljstvo uspješnim pokretanjem ovog zanimljivog i korisnog projekta te izrazili želju da se na ovakav način slijepim osobama omogući gledanje i ostalih filmova u ostalim kinima u Hrvatskoj u kojima je tehnički moguće izvesti takvu projekciju.

Komentari

Nema komentara.