Brucea Leeja ubio SUDEP - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Brucea Leeja ubio SUDEP

Brucea Leeja ubio SUDEP

Svašta se pričalo o smrti najveće kung fu legende, a nove vijesti pokazuju da je pravi uzrok najčešće onaj najjednostavniji. Siroti Lee nije dovoljno spavao.

p.h. 02.03.2006 1 komentara

Brucea Leeja ubio SUDEP

Elvisa su oteli vanzemaljci, a Marylinku je glave stajao klan Kennedya. Iako, svi dobro znamo da oni zapravo nisu mrtvi, već se sunčaju na nekom tropskom otoku, ili su to njihovi zli blizanci? Nerazjašnjenih okolnosti ima bezbroj, a jedna je i ona oko smrti kralja borilačkih vještina. 

Bruce Lee je umro u 33. godini na vrhuncu fizičke moći, a misteriozna smrt snašla je tu kung fu legendu 20.7.1973. u Hong Kongu, baš kad je planirao susret s ex Bondom Georgeom Lazenbyem zbog pregovora oko sljedećeg filma 'Game of Death' (znakovita li imena).

Kao službeni uzrok smrti naveden je cerebralni edem, tj. oteknuće mozga uzrokovano prekomjernom upotrebom painkillera, a ovih dana, trideset godina nako što je Lee umro, James Filkins, doktor iz Chicaga, donosi revolucionarne novosti - zvijezda je umrla od epilepsije. Inače, Leejevi fanovi nikad nisu bili zadovoljni službeno navedenim uzrokom smrti, te su, tvrdeći da je njihov obožavani Bruce bio najzdraviji čovjek na svijetu (mnogi ne znaju da je kao osamnaestogodišnjak pobijedio u ča ča ča turniru u Hong Kongu), spekulirali da je u slučaj upletena hongkonška mafija, holivudski gangsterski lobi, te da je zvijezda ubijena pri intimnom susretu s Betty Ting Pei, koja mu je navodno bila ljubavnica. 1997, kad je i njegov sin Brandon Lee slučajno ustrijeljen na snimanju 'Vrane', slutnje o velikoj anti Lee zavjeri ponovno su se razbuktale.

Dr Filkins je sada otkrio da ni službeno navedeni uzrok nije ubio Brucea, već da se radilo o iznenadnoj smrti od epileptičnog napada (SUDEP), koja se vodi kao jedan od mogućih uzroka smrti tek od 1995, a radi se o napadu uzrokovanom stresom i umorom koji pogađa oko 500 ljudi godišnje samo u Velikoj Britaniji.

Komentari
A: abdul 20.11.2007 Pogledaj profil

prava istina je da je umro od nateknuca mozga ali da li je prirodno u to nisam siguran