Pedro Almodovar, back to punk - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pedro Almodovar, back to punk

Pedro Almodovar, back to punk

80ih se svatko željan deklariranja kao iole pošten filmski pervertit, a hoteći zaobići Watersa i slične pokakane i nasprejane, morao dotaći Almodovara.

filmski.net 02.01.2006 0 komentara

Pedro Almodovar, back to punk

Billy Bob Thorntona vidimo u ulozi Karla, mentalno zaostalog sredovječnog čovjeka koji je upravo pušten iz duševne bolnice. Tamo je proveo većinu svog života, a završio je tamo kao dvanaestogodišnji krvnik, nakon što je ubio majku i njenog ljubavnika u naletu bijesa.

Inače, Karl Childers, kao dječak je bio zlostavljan od strane svoga oca, zaključavan u podrum i maltretiran. Kao tavko istraumatizirano dijete, uhvativši majku i njenog ljubavnika "na djelu", obuzeo ga je ubilački bijes, te im je oboma odrubio glave s oštricom kosilice.

Danas, mnogo godina kasnije, psihijatri su procijenili da više nije opasan po društvo. Ponovno se pokušava socijalizirati, i nestanjuje se u svom rodnom gradiću, gdje se zapošljava u mjesnoj radionici, i nalazi dobrog  prijatelja u dječaku Franku.

Frankova majka zavoli Karla i poziva ga da živi s njima, na što on naravno pristaje. Situacija prestaje izledati idilično u trenu kada upoznajemo dečka Frankove majke, koji je ujedno uskogrudni sadistički pijanac, koji redovno zlostavlja Franka, Lindu, a ni Karla pritom ne štedi...

Komentari

Nema komentara.