Na setu - King Kong - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Na setu - King Kong

Na setu - King Kong

Dok svi jedva čekaju kako će Peter Jackson potrošiti lovu i pitaju se hoće li zadovoljiti očekivanja, donosimo vam neke novosti ravno sa seta.

m.n. 29.11.2004 0 komentara

Na setu - King Kong

Dragi naši, ljubitelji krznenog majmunolikog pa i šire, opet ćemo vas malo o King Kongu apdejtat! Već i ptice na grani znaju da je za novu ekranizaciju zaslužan Peter Jackson. Dok snimanje Konga napreduje punom parom, Novi se Zeland uspeo na vrh najpoželjnijih filmskih lokacija i još je to dobrano turistički iskoristio. Saznali smo da je prva stvar koju pri slijetanju na aucklandski aerodrom uoče putnici detalj iz uspješnog Jacksonova Gospodara - ogroman Gollum koji pokušava uhvatiti divovski prsten, a filmskih atrakcija bit će još više nakon King Kongovog pohoda u kina.

No pustimo sad pametne marketinške poteze po strani i ajmo vidjeti što ima na King Kong setu koji je posjetila ekipa
Newsweeka. Prvo spomenimo trivijalnu, ali značajnu činjenicu – od početka snimanja ultrauspješni Gospodar Jackson izgubio je punih 11 kilograma. Iako genijalni kreativac ljubomorno čuva set (oduzimaju fotoaparate znatiželjnicima), gorući fanovi ipak mogu saznati neke detalje iz njegovog dnevnika (pročitajte ga ovdje) koji marljivo piše. Još većim fanaticima preporučujemo chat s istomišljenicima, a vrijedna vam je informacija da ljubazni redatelj odgovara i na svaki mejl.

Ljubavna scena glavnih glumaca - Naomi Watts i Adriena Brodyja

Postava koju čine Adrien Brody, Naomi Watts i Jack Black prije Božića će snimiti za sad još skrivane scene u dva najveća zelandska kazališta, a stručnjaci smatraju da se radi upravo o glavnoj sceni iz originala gdje je 15-metarsko čudovište vezano za pozornicu njujorškog kazališta. New York tridesetih, gdje se odvija radnja, s nevjerojatnom je točnošću rekonstruirala Wellington kompanija za specijalne efekte, a na izgledu King Konga, koji će u potpunosti biti kompjuterska tvorevina, radi Andy Serkis (i Gollumu udahnuo život). Javnosti su od svega toga dane samo mrvice – crteži koji se koriste kao predlošci za daljnji rad.

Poster

Za premijeru je u igri Empire State Building, ekskluzivna zgrada gdje Kong nesretno završava, a mnoge je iznenadila mogućnost da se film premijerno prikaže u nekom od novozelandskih kina. Iako se u medijima stalno naklapa hoće li 'King Kong' dostići slavu 'Gospodara', Jackson je newsweekovcima povjerio da mu ne pada na pamet cijeli život raditi u sjeni tog filma, a da mu je trenutna misija popularizacija Konga. Možemo još dodati da koscenaristica Phillipa Boyens smatra da će ova ekranizacija neobičnog ljubavnog trokuta zasjeniti i sam original pa i 'Gospodare'. Na filmu radi i redateljeva vrijedna supruga Fran Walsh kao producentica i koscenaristica, tako barem veći dio love ostaje u obitelji!

službeni site

Komentari

Nema komentara.