Lane i Broderick su čudni par - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Lane i Broderick su čudni par

Lane i Broderick su čudni par

Osim što će 'Producers' uskoro u kina, a bogme i u naša kazališta, dvojac Matthew Broderick&Nathan Lane će u kazalištu postaviti 'The Odd Couple'.

m.n. 13.10.2005 0 komentara

Lane i Broderick su čudni par

Da je produkcija očekivanog mjuzikla 'Producers' koji se temelji na originalu iz 1968. i fami koju je stvorilo postavljanje na broadwayskoj pozornici pred samim finishom već smo vam najavili. Premijera s Matthewom Broderickom, Nathanom Laneom i Umom Thurman u glavnim ulogama očekuje se u prosincu (16. dana, točnije), a optimistični im već predviđaju pokoju Oscar nominaciju. Nije ni čudo ukoliko pokušamo pojmiti popularnost cijelog projekta, ali i sve glasnije hvale na račun Brodericka i Lanea koji se sve više i više potvrđuju kao kazališni miljenici.

Naime, osim uloga u kazališnoj i filmskoj verziji 'Producersa', Newsweek izvještava da na vruću broadwaysku pozornicu kreće kazališna verzija filma 'The Odd Couple' (1968) koji je ustoličio kemiju Jacka Lemmona i Waltera Mathaua. Glavne će uloge podijeliti upravo Lane i Broderick, prvi kao Oscar, a drugi kao Felix, a kazališni stručnjaci (unatoč izostanku glazbenih i plesnih brojeva) već najavljuju novi blockbuster. Time potvrđuje da se L&B mogu pohvaliti statusom kazališnih zvijezda – osim što su obojica u svoje uspjehe uknjižili dvije Tony nagrade, imaju ono nešto, te se savršeno nadopunjuju na pozornici.

The Producers

O tome je pokoju rekla i Susan Stroman, redateljica 'Producersa' (i kazališnih i filmskih): 'Nathan je glasan i brz, dok je Matthew tih i stisnut. Savršena su kombinacija'. 'Odd Couple' je zadnja tri tjedna na probama. premijera je najavljena za tjedan dana, a o kvaliteti mogu posvjedočiti i honorari – obojica dobivaju ni manje ni više od 100,000 dolara na tjedan, a sve su predstave već odavno unaprijed rasporodane.

Time ih je zatekao na probi: obojica su prilično iscrpljeni, posebno zbog fizički napornog snimanja 'Producersa' (Lane je nekoliko puta za produkcije bio u bolnici, što zbog malaksalosti, što zbog preforsiranog glasa). Da bi stvari bile još kompliciranije, Broderick je pred nekoliko dana pričepio desni kažiprst te zaradio frakturu, 14 šavova i teške medikamente. Predstavu će najvjerojatnije dočekati s debelim neestetskim zavojem, no najvjerojatnije uspješno.

Kad smo već kod 'Producersa' i kazališta, našu domaću verziju u predstojećoj nam sezoni priprema kazalište Komedija. Datum premijere i redatelj još nije poznat, a Teatar.hr već spekulira u financijsku isplativost cijele rabote za koju navodi da je 'skupa igračka'. Enivej, hitova će u Komediji zasigurno biti jer se osim mjuzikla Mela Brooksa, najavljuje i postavljanje legendarnog 'Briljantina' Jima Jacobsa i Warrena Caseya. Iako dodatni i sočni detalji još nisu objavljeni, računamo na mnogo medijskog šuškanja u budućnosti.

Komentari

Nema komentara.