Broj 23 - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Broj 23

Broj 23

Za sve one kojima je Carrey odličan u dramskim rolama stiže dobra vijest. Vrlo će vjerojatno pod palicom Joela Schumachera zaglumiti u trileru 'Number 23'.

m.n. 22.09.2005 0 komentara

Broj 23

Vječito gumeni Jim Carrey izgleda se ohrabrio izaći iz svoje komičarske ljušture i primiti se uvrnutih dramica koje mu i tako, barem prema odgledanom 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind', stoje kao salivene. Za ovakve je vijesti posebno zaslužan svestrani Joel Schumacher (mislim, ipak potpisuje svaštaru: od 'Veronice Guerin' do 'Phone Bootha' i 'The Phantom of the Opera') koji je New Lineu i scenariju Fernleya Philipsa već dao zeleno svjetlo, dovoljno za nadu. Argumentima za suradnju pridružujemo i podatak da su Carrey i Schumi već radili zajedno – 1995. na naslovu 'Batman Forever'.

U 'The Number 23' Carreya je po sili stvari pripala glavna uloga, a za sad se zna da će predstavljati stričeka koji čita knjigu koja ga silno podsjeća na njegov vlastiti život. Kako radnja odmiče sve dalje i dalje te na kraju završava ubojstvom, on postaje sve paranoičniji, priviđa mu se sve više stvari te granica između stvarnosti i fikcije sve više nestaje. Što se pak naslova tiče, brojka 23 provučena je kroz cijelu radnju – tako se zove knjiga koju čita glavni lik te još nekoliko detalja koji su za sada neotkriveni.

Snimanje je na rasporedu u studenom, odmah čim Jim i Joel raščiste s trenutnim obavezama – Carrey je baš završio snimanje 'Fun With Dick and Jane' za Sony, dok je Schumi, čiji je 'Crowded Room' već trebao biti u produkciji, scenarij tek poslao na doradu.

Naslovna je fotka iz filma 'Fun With Dick and Jane'
Komentari

Nema komentara.