Ah, ta slatka, slatka režija - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ah, ta slatka, slatka režija

Ah, ta slatka, slatka režija

…mislila se ovih dana Jodie Foster i nazvala par frendova iz Tribeca Filmsa. Drama se zove 'Sugar Kings'. Dama režira, a možda i glumi.

m.n. 26.07.2005 0 komentara

Ah, ta slatka, slatka režija

Vruća je redateljska stolica ponovo namamila svestranu Jodie Foster. Nakon naslova 'Little Man Tate', 'Home for the Holidays' i 'Flora Plum' (koji još uvijek ima status postprodukcije), odabrala je film 'Sugar Kings' čiji se scenarij temelji na članku 'In the Kingdom of Big Sugar' objavljenom u Vanity Fairu.

Glavna je junakinja storije friška i nadobudna odvjetnica koja je tek nedavno diplomirala. Pravi zaplet kreće od točke u kojoj se naša protagonistica udružuje s iskusnim kolegom ne bi li zajedno dobili tešku parnicu u kojoj su imigranti na jednoj, a moćan proizvođač šećera na drugoj strani. Za scenarij su se pobrinuli Ned Zeman i Daniel Barnz, dok će se producentskog posla prihvatiti Jane Rosenthal, teta koju znamo kao jednu od članica odbora Tribeca Film Festivala.

Što se tiče naslova 'Flora Plum', situacija je malo kontradiktorna – dok neki mediji navode da Fosterova nije režirala punih deset godina, drugi mirna srca slavnu glumicu stavljaju iza 'Florinih' kamera. Glavne su uloge, nakon mnogih previranja, Ewan McGregor, Meryl Streep i Claire Danes (za glavnu je ulogu najprije izabran Russel Crowe ali je sve odgođeno zbog njegove ozljede ramena), a film je, kako što smo vam već prenijeli, na velikim porođajnim mukama od kraja 1999. godine.

Poklonike njezine glume će veseliti vijest da kroz neko vrijeme u našim kinima mogu očekivati njezin film 'Fightplan' dok je upravo zaposlena snimanjem 'Inside Mana' u kojem glumi uz Denzela Washingtona.
Komentari

Nema komentara.