Avioni i swing - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Avioni i swing

Avioni i swing

Peter Sarsgaard  će u trileru o avionskoj otmici tješiti Jodie Foster, a Denzel Washington će režirati biografsku priču o poznatom swingeru Sammyu Davisu.

06.07.2004 0 komentara

Avioni i swing

Svoj najnoviji projekt 'Flight Plan' kompanija Disney opisuje kao hitchcockovski triler koji će se baviti misterioznom otmicom u avionu. Jodie Foster dodijeljena je uloga nesretne majke koja se posve izbezumi kad joj kćer netragom nestane tijekom leta avionom. Peter Sarsgaard će na zlokobnom letu sjediti pokraj Jodie i imati će ulogu njezinog tješitelja i pribranog muškarca koji pokušava smiriti kaotičnu situaciju u avionu. Ah, tipično šovinistički – žene paničare, a muškarci imaju sve 'pod kontrolom'.

Sarsgaard je karijeru započeo glumeći u nezavisnim produkcijama poput 'Dečki ne plaču', a sad je već dogurao do velikih studijskih projekata, poput 'Skeleton Keya' kojeg je nedavno snimio uz Kate Hudson za Universal. Također, očekuje ga uloga u biografskom filmu o životu uglednog seksologa Alfreda C. Kinseyu. 

Sammy Davis je, pogađate, u sredini

Oscarovac Denzel Washington stati će iza kamere na snimanju još jedne biografske priče. Ovaj put ne radi se o seksologu nego o poznatom pjevaču i zabavljaču Sammyu Davisu koji je uz Franka Sinatru i Deana Martina obilježio 'zlatno doba swinga'.

Film će se snimiti prema knjizi 'In Black And White: The Life of Sammy Davis Jr' koja prati Davisovu karijeru još od doba kad je ima četiri godine i nastupao u očevom vodvilju kao pjevač i plesač. Kasnije se u klubovima u Las Vegasu proslavio kao velika pjevačka zvijezda, a privlačio je pažnju i izlazeći s brojnim slavnim bjelkinjama. Jedna od njegovih ljubavnica bila je i poznata glumica Kim Novak.

Zasada se još ne zna tko će utjeloviti Davisa, a nije isključeno da će se Denzel i sam htjeti okušati u zahtjevnoj pjevačko-plesnoj ulozi. Hm, ako miriše na Oscara, zašto ne?

Komentari

Nema komentara.