Snjeguljica i 7 kung-fu majstora - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Snjeguljica i 7 kung-fu majstora

Snjeguljica i 7 kung-fu majstora

Nije nikakva sprdačina, nego Disney sprema proboj na kinesko tržište. Klasična će Snjeguljica biti pretočena u martial arts ep. Režira Yuen Woo-ping.

m.n. 06.07.2005 0 komentara

Snjeguljica i 7 kung-fu majstora

Ono što bi mi mogli nazvati marketinškim trikom, drugi će objasniti prilagodbom kulturalnim raznolikostima. Bilo kako bilo, Snjeguljica i zla maćeha od današnjeg dana više nikad neće biti iste. Samo za Kineze, ošle curke na tečaj kung fua i malo letenja zrakom, jer: što se mora, nije teško. A kinesko je tržište i onako jedno od najmnogoljudnijih na svijetu. Nije populacija od 1.3 bilijuna za bacanje!

Pa eto redom – Disneyevi su bosevi uposlili Yuena Woo-pinga koji je do sada radio kao koreograf borbi na 'Matrix' trilogiji, 'Kill Bill'-u te naslovu 'Tigar i zmaj'. Njegov je novi zadatak djenuti se iz koreografa u redatelja, sve pod naslovom 'Snow and Seven' koji će nešto kasnije ove godine biti snimljen u Kini samoj.

Old School Snježana&ekipa

Sedmorica iz naslova bit će šaolini iliti budistički svećenici sasvim spremni izdevetati sve i sva po redu. Ah, da su znali braća Grimm ;) A tek stari Walt! Da stvari nisu bezazlene pokazuje i ime Michaela Chabona, etabliranog scenarista koji je u svoj životopis svojevremeno uknjižio i Pulitzerovu nagradu, a za ovu priliku stoji iza priče, prenosi Guardian. Storija će biti smještena u kolonijalno razdoblje kineske povijesti, u vrijeme prevlasti Britanaca, a glavnu junakinju već znate – Snježana, ovaj put s nešto jačim zamahom.

Činjenica je da je kinesko filmsko tržište popuno zakržljalo – u Kini postoji samo 2000 starih kino-dvorana dok je općenita posjeta istima za 70% niža nego u SAD-u. Da bi zaštitila domaće filmaše (ta je profesija ravna kuriozitetu), država dozvoljava distribuciju za samo 20 stranih naslova. Disneyev bi probitak u Kini stoga značio mnogo više od meda u mlijeku, a koprodukcija s domaćim tvrtkama mogla bi biti taj tajni sastojak za uspjeh. 

Komentari

Nema komentara.