Nikad dosta mafije - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nikad dosta mafije

Nikad dosta mafije

Ne može se poreći da prohibicija, šverc alkoholom, oružani obračuni i Caponeova reputacija imaju svoj šarm. Brain De Palma o 'Neslomljivima' II. put!

m.n. 28.06.2005 0 komentara

Nikad dosta mafije

Brian De Palma, čovjek s pet desetljeća dugom karijerom kojeg su svojevremeno smatrali nasljednikom Alfreda Hitchcocka, već je odavno zabrazdio u komercijalne vode. No, to ne znači da ima i najmanju kreativnu blokadu svog stvaralaštva. I dok je snimanje naslova 'Black Dahlia' upravo u tijeku, Variety donosi vijest da će se De Palma primiti svoje stare teme – 'Neslomljivih' (1987) kojima će snimiti prequel. Radnja će i dalje ostati u godinama prohibicije i mafijaških zapleta, a glavni će protagonist biti legendarni Al Capone i njegov uspon.

Inspiracija za ovaj kao i za prethodan naslov dolazi od istinitih događaja koji su se zbili u Chicagu tijekom tridesetih godina prošlog stoljeća, a zabilježio ih je jedan od sudionika, odvjetnik Elliot Ness. Ness je, nakon gro istraživanja i intervjua koji su trebali rasvjetliti zbivanja oko Caponeovog mafijaškog klana, 1957. objavio roman 'Untouchables'. Američka se javnost ubrzo nakon objave romana zaljubila u hrabrog, tipično američkog heroja, pa je prije De Palminog filma u kojem je Nessa glumio Kevin Costner, knjiga korištena kao predložak za tv-serije.

Variety prenosi da će naslov novog filma biti 'The Untouchables: Capone Rising', a scenaristi Brian Koppelman i David Levien su već pripremili teren – pokretač priče bit će mladi Al Capone koji tek dolazi u Chicago. Njegovo jačanje i zadobivanje moći zapne za oku irskom policajcu Johnnyu Maloneu, čiji je lik poveznica s De Plaminim naslovom iz 1987. (glumio ga Sean Connery). Al Caponea je u originalu glumio Robert De Niro koji je za potrebe filma pronašao Caponeove krojače ne bi li mu sašili identična odijela. Producentski dio iznijet će Art Linson, a cast je još u zraku.
Komentari

Nema komentara.