Redateljska burza: Delikatni početak 2007. - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Redateljska burza: Delikatni početak 2007.

Redateljska burza: Delikatni početak 2007.

De Niro postavlja francuski triler '36' u New York, Brian De Palma se bavi iračkim ratnim silovanjima, a bivši Bessonov snimatelj Pierre Morel snima triler o otmici.

p.h. 08.01.2007 0 komentara

Redateljska burza: Delikatni početak 2007.

Tek što je direktor Berlinelea otpuhnuo informaciju da je u natjecateljski line up prestižnog festivala upao De Nirov redateljski drugijenac 'The Good Shepard', 'Taksistovo' je ime na Empireu vezano i uz predstojeći remake Mannovom 'Vrućinom' inspiriranog francuskog trilera '36 Quai des Orfevres'.

Film Oliviera Marchala iz 2004., bavi se dvojicom detektiva - Gerardom Depardieuom i Danielom Auteilom koji moraju riješiti seriju gadnih oružanih pljački. Kad jedan od njih dvojice odluči stati na krivu stranu zakona, počinje sukob titana. U predstojećoj instalaciji naslovnu će ulogu, uz koproducenta De Nira, igrati i George Clooney, a u redateljski će stolac zasjesti Marc Forster ('Monster's Ball', 'Stranger Than Fiction').

Production Weekly javlja kako će se Brian De Palma u narednih godinu - dvije, dakle nakon što snimi najavljeni neo noir 'Capone Rising', prihvatiti redateljevanja filma 'Redacted'. Isti će nastaviti ispitivati problematiku ratnih silovanja, načetu 'Žrtvama rata' iz 1989., u kojima se dobri vojnik Michael J Fox borio protiv kolega upletenih u okrutno silovanje i mučenje vijetnamske djevojčice.

'Redacted' je naslov dobio po terminu za 'sređeni' dokument kojim se prikrivaju povjerljive informacije, najčešće pomoću cenzuriranja 'osjetljivih' djelova, a prati tzv. 'Al-Mahmudiyah incident' iz 2006., kad je 5 američkih vojnika optuženo za ubojstvo i silovanje 14-godišnje Iračanke Abeer Qasim Hamza, ubojstvo njenih roditelja i 5-godišnje sestre. Za razliku od 'Žrtava rata', 'Redacted' će biti kombinacija igranog i dokumentarnog filma s obilatim korištenjem tv građe, snimaka suđenja, video građe s You tubea i video bloga jednog od osuđenih vojnika, najavljuje De Palma.

Otkad su se Spielberg i Lucas obnovili stare iskre i ujedinili se za četvrtu instalaciju Indya, privremeno je izvisila biografila Abrahama Lincolna u kojoj je naslovnu ulogu trebao zaigrati Liam Neeson. Ništa zato, karakterni Irac se već upisao na cast listu za film 'Taken'.

Radi se o drugom filmu Pierrea Morela koji je do prošlogodišnjeg, vrlo hvaljenog redateljskog debija, adrenalinske akcije 'District 13' uglavnom obnašao funkciju jednog od snimatelja Luca Bessona ('Vjerni Danny'). Neeson glumi bivšeg vojnika koji putuje Europom s kćerkom. Kad mu kćer otmu trgovci robljem, otac je mora pronaći prije no što je utrpaju u brod i nestane joj svaki trag. Scenarij su sklopili Besson i Robert Mark Kamen ('Gladijator', 'Peti element'), a sponzorirat će ga Bessonova EuropaCorp.

Komentari

Nema komentara.