Drrrring...Tko je? Lice s ožiljkom! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Drrrring...Tko je? Lice s ožiljkom!

Drrrring...Tko je? Lice s ožiljkom!

Kakav 'Star Wars', 'E.T.' i ostali dječji hitovi – Disney najbolje zarađuje na gangsterskim motivima iz filma 'Lice s ožiljkom'

s.p. 10.05.2007 0 komentara

Drrrring...Tko je? Lice s ožiljkom!

Osim što već desetljećima zarađuje na proizvodnji i distribuciji crtića i inih filmova, korporacija Walt Disney, trži i na prodaji prava iz istih za popularni 'merchandising' koji uključuje sve od igle do lokomotive, a odnedavno i igrice i melodije za mobilne telefone.

Iznenađenje je, međutim, da u svijetu mobilne telefonije, najveći profit za Disney ne generiraju likovi Šilje i Mickey Mousa, već film - 'Lice s ožiljkom' ('Scarface').

Triler Briana De Palme, koji je 1983. izazvao brojne kontroverze zbog eksplicitnog nasilja, brojnih psovki (neki su izbrojili 'fuck' 200 puta u filmu), i prikaza drogiranja u filmu. U vrijeme snimanja, scenarist filma Oliver Stone bio je ovisnik o kokainu, pa nije ni čudno da je film tako vjerno dočarao svijet narko-mafije. Najveći problem filma bio je to što je lik i nastup mafijaša Tonyja Montane, u izvedbi hipermahnitog Ala Pacina, postao uzor za sve klince koji su htjeli naučiti kako izgleda i kako se ponaša 'tough guy', a kao referenca u pop-kulturi zadržao se i desetljećima nakon kino premijere.

Ne čudi onda da je i na top listama prodaje ringtonova čak 18 tjedana na vrhu bila poruka Ala Pacina iz filma: 'Say hello to my little friend', koja se prodala u 110.000 primjeraka. Time je višestruko nadmašila prodaju druge po redu Disneyeve melodije za mobitele, one iz filma 'Winnie the Pooh', a ouno lošije ne stoje ni igrice za mobitele nazvane 'Scarface Casino' i 'Scarface: MPR' (Money. Power. Respect.) iz čijih vam je naziva odmah jasno što vam nude.

Zbog svega ovoga, Disneyevci najavljuju nove mobilne zezalice uključujući i još čak 30 novih ringtonova, naravno, sve s motivima iz 'Lica s ožiljkom', nastavljajući istovremeno promovirati - 'obiteljske vrijednosti'.

Komentari

Nema komentara.