Tarantino i Rodriguez u kreativnom braku - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tarantino i Rodriguez u kreativnom braku

Tarantino i Rodriguez u kreativnom braku

…čemu su izravno kumovala braća Weinstein za čiju će novoosnovanu kompaniju dvojac odrežirati 'Grind House', paket od dva 60-minutna horora.

m.n. 27.05.2005 0 komentara

Tarantino i Rodriguez u kreativnom braku

Ljubav između Quentina Tarantina i Roberta Rodrigueza planula je još davne 1995. kada su sa žarom u očima odrežirali pojedine segmente filma 'Četiri sobe'. Ljupko su se gledali i za snimanja filma 'Od sumraka do zore' kojem Tarantino potpisuje scenarij, a da su si i dalje mili navjestiše suradnjom na 'Sin City'-u gdje je Quentin bio specijalni gost.

Svoje će veze i estetiku produbiti još jednim službenim i ravnopravnim brakom, a kumovi su braća Weinstein koja već poslovično imaju dobar nos za veze. Da razjasnimo, duo Tarantino/Rodriguez za Weinsteinove rade paket pod naslovom 'Grind House', a posebna se ponuda odnosi na dva 60-minutna hororca, za koje će dvojac iznjedriti i scenarij i režiju.

Inspiracija dolazi od starih filmova koji odaju počast New Yorku ili velikim gradovima uopće, a već je obećano da će 'Grind House' uključivati i bonus materijale za koje će se pobrinuti drugi redatelji. Hollywood Reporter je također najavio da će kroz horore biti provučeni motivi staromodnih kinodvorana u kojima su se prikazivali određeni žanrovi. Neki posebni detalji nisu pali, no Rodriguez je najavio da će to biti tek prvi u nizu filmova pod kišobranom braće Weinstein.

Zanimljiv je podatak da je dvojac odgovoran za poslovne uspjehe Dimensiona i Miramaxa koje je zadužio uspjehom svojih filmova na box-officeu, a kako braća Weinstein formiraju novu tvrtku, red je da im se pomogne:)
Komentari

Nema komentara.