Mrtvaci, mrtvaci i još mrtvaca - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Mrtvaci, mrtvaci i još mrtvaca

Mrtvaci, mrtvaci i još mrtvaca

Revival dobrih starih, sporih, krvožednih zombija. Novi će dan doživjeti novi živi mrtvaci Georgea A. Romera iz filma 'Day of the Dead'.

m.n. 25.05.2005 0 komentara

Mrtvaci, mrtvaci i još mrtvaca

Koliko su horori trendy svjedoče i bujice scary vijesti kojima nas zapljuskuje holivudska filmska industrija. Te remake ovaj, te adaptacija ona, pa prequel ili sequel. Čovjek koji je sve izmislio i od sintagme 'of the Dead' gotovo svako desetljeće iskovao nekoliko inačica, slavan je George A. Romero. Kao što to kaže i ovaj dokumentarac – prošetao je fino od margina pa sve do pukog mainstreama. Utjecajnost njegovih vizija vrišti i iz najnovije vijesti – udružiše se Millenium Films, Taurus Entertainment te Emmet/Furla Films ne bi li ispomagali remake 'Day of the Dead', Romerovog filma iz 1985.

'Day of the Dead' je treći nastavak iz Romerove trilogije o Mrtvacima, a po mnogim kritičarima i izjavama fanova i najlošiji iz franšize. No, to nikome ne bi trebalo omesti planove. Radnju na svojim krhkim leđima ponovno vuku zombiji koji divljaju diljem kugle zemaljske, dok mala šačica znanstvenika i vojnog osoblja koja se skriva u bunkerima po Floridi pokušava pronaći lijek kako bi izbjegla pretvaranje u zombije. Iako bi se trebali držati zajedno, dolazi do raskola između vojske i istraživača, a zločesti i krvožedni zombiji otkrivaju njihov bunker…

Od spicy ćemo činjenica istaknuti da je Romero 1985., baš kao pravi ljubitelj gnjusoba, za potrebe scena masakra koristio prava pravcata svinjska crijeva, dok je za ostale specijalne efekte brinuo Tom Savini/Greg Nicotero duel. Najpoznatiji zombie je Dr. Tongue, onaj besčeljusni ružnjikavi, a hoće li se u remakeu ekipa potruditi i oko njegovog uskrsnuća, nije nam znano.

Za cijelu se priču još traži redatelj, no sigurni smo da će mu motivacija porasti čim čuje podatak da je remake 'Dawn of the Dead' u rukama Zacka Snydera požnjeo 102 milijuna dolara. Ako se na lovu popalio i kultni Romero te krenuo u snimanje novih zombie uradaka 'Land Of the Dead' (premijera je krajem godine) i 'Diamond Dead', što ne bi i neki rookie.
Komentari

Nema komentara.