Dokuhani francuski triler by John Woo - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dokuhani francuski triler by John Woo

Dokuhani francuski triler by John Woo

I to ne samo jedan, nego tri. Tribute delonovskoj tradiciji odat će iz pozicije redatelja, ali i producenta.

m.n. 11.05.2005 0 komentara

Dokuhani francuski triler by John Woo

Da ima neke dublje emocije prema francuskim klasicima, John Woo, kralj akcije, dao je naslutiti nedavno, nakon što se prihvatio remakea Jean-Pierre Melvilleovog filma 'Le Cercle Rouge' iz dobrih starih sedamdesetih. Činjenica je da su mu mnogi prigovarali da mu hollywoodski uratci kvalitetom znatno odstupaju od onih hongkonških, na što je on fino zbrisao pod francuske skute.

U suradnji s partnerom Terenceom Changom i njihovom Lion Rock Productions kompanijom udružio se s žabarskim StudioCanalom ne bi li na svjetlo dana ponovno izvukao tri vintage trilera koje će adaptirati i postaviti u moderni seting.

Modernizacija je dopala filmove 'Honor Among Thieves' (1982), 'Rider on the Rain' (1969) te 'Prone Gunman' (1982), sve odreda krimi-trilere, a zanimljiv je podatak da se u prvom i zadnjem od navedenih u glavnoj ulozi pojavljuje Alain Delon (glumio i u 'Le Cercle Rouge'), a presmiješni Charles Bronson partner mu je u prvom i drugom naslovu iz kolekcije.

Sva će tri filma biti svečano upakirana pod naslovom 'The Thriller Collection', budžet doseže cifru od 15 do 20 milijuna, a Woo je već najavio da će se u režiji 'Honor Among Thieves' okušati sam, dok će na ostala dva priliku dobiti neka mlada i perspektivna lica. Pod Wooovom paskom, naravno. Otvorena je mogućnost da se ne stane na ova tri naslova, no to će ovisiti o uspjehu i gledanosti remakeova.

Woo prije ovog projekta mora završiti 'Le Cercle Rouge', a također je najavljeno da će producirati horor 'Demonik'. Kao što vidite, još uvijek je opsesivni štreber.

Komentari

Nema komentara.