Woo, Scott, Kusturica režiraju za UNICEF - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Woo, Scott, Kusturica režiraju za UNICEF

Woo, Scott, Kusturica režiraju za UNICEF

Na Canneskom festivalu predstavljen je omnibus 'All the Invisible Children' kojeg će raditi sedam redatelja, a prihod od filma namijenjen je UNICEF-u.

20.05.2004 0 komentara

Woo, Scott, Kusturica režiraju za UNICEF

John Woo, Ridley Scott i Emir Kusturica sudjelovati će u međunarodnom humanitarnom projektu 'All the Invisible Children'. Film koji će biti snimljen pod tim naslovom sastojati će se od sedam priča, a svaka od njih predstavljati će jednu svjetsku geografsku regiju, objavio je HollywoodReporter.

John Woo će predstavljati Kinu filmom koji će govoriti o obrazovanju, 'vrlo bitnom pitanju u mojoj zemlji,' kako je redatelj rekao na presici u Cannesu. Također, dodao je kako u njegovom filmu neće biti oružja, nego 'puno golubova'. Scott još nije odabrao temu za svoj film o Ujedinjenom Kraljevstvu, ali je naglasio kako će ga snimiti zajedno sa svojom kćerkom Jordan.

Emir Kusturica je osmislio priču za svoj film - govoriti će o 15-godišnjem Romu koji se našao u zatvoru zbog prijevara koje je počinio njegov otac. S obzirom da redatelj postaje UNICEF-ov ambasador za Srbiju i Crnu Goru, njegov film će predstavljati tu, susjednu nam državu.

Ostali redatelji koji će sudjelovati u projektu su Stefano Veneruso za Italiju, Mehdi Charef za Alžir i Katia Lund (ko-redateljica 'Božjeg grada') za Brazil. Njezin film govoriti će o životima dvaju dječaka koji preživljavaju na ulicama Sao Paula. Sedmi redatelj, kao i sedma regija, još nisu odabrani. Svaki od sedam filmova baviti će se raznim preprekama i ograničenjima s kojima se bore djeca diljem svijeta, a cijeli prihod od projekta otići će u UNICEFOV fond.

Redatelj John Woo ('Face Off', 'Nemoguća misija 2') ovih je dana prihvatio i jedan komercijalni projekt - radi se o akcijskoj avanturi 'Spy-Hunter'. Glavna uloga dodijeljena je hrvačkoj zvijezdi Dwayneu 'The Rocku' Johnsonu ('Kralj škorpiona'). On će u ovoj ekranizaciji popularne arkadne video-igrice glumiti Aleca Sectsa, bivšeg vojnog pilota koji je regrutiran u Internacionalnu špijunsku službu i - pogađate - hvata špijune po cijelom svijetu.

Ah, ne može se živjeti samo od dobrotvornog rada...

Komentari

Nema komentara.