Best of Tribeca - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Best of Tribeca

Best of Tribeca

Tribeca je, kao što se svakom festivalu i priliči, završila svečanom dodjelom nagrada. Pobjednik je kineski film 'Stolen Life', zabranjen u matičnoj zemlji.

m.n. 02.05.2005 0 komentara

Best of Tribeca

Subota je u New Yorku bila živahna, baš kao što je Robert De Niro i imao na umu kada je 2001. i pokretao Tribeca Film Festival. Tribeca je definitivno postigla svoj cilj revivala, a isto se može tvrditi i za redateljicu Li Shaohong koja je za film 'Stolen Life' dobila glavnu nagradu.

Budući da je naslov koji se bavi ljubavlju, iskorištavanjem i gubitkom u Kini zabranjen, Li se nada da će nagrada biti poticaj nadležnima da filmu ipak daju zeleno svjetlo. Osim najboljeg filma (zanimljivo je da je već treću godinu za redom pobjednik iz Kine), nagrade su primili i po sudu žirija najuspješniji glumci – Nizozemac Cees Geel za film 'Simon' te Felicity Huffman (jedna od 'Očajnih kućanica') za ulogu transseksualca u filmu 'Transamerica'.

Najboljim je dokumentarcem proglašen rad Petera Forgasa'El Perro Negro: Stories from the Spanish Civil War' koji dolazi iz nizozemsko-mađarske produkcije, dok su titulu najboljih doc-newcomera ponijeli Jeff Zimblast i Matt Mochary za film 'Favela Rising'. Budući da je festival posvećen New Yorku, lijepe su se riječi našle za dva naslova koja veličaju Veliku Jabuku – dokumentarni 'Rikers High' koji potpisuje Victor Buhler te igrani 'Red Door' redateljice Georgie Lee

No, osim što je festival ove godine dobio neku ozbiljniju notu, Indie Wire mu zamjera što istu količinu ozbiljnosti nije primjenio i na suce među kojima su se, između ostalih, našle Terri Hatcher (opet 'Kućanica') i Sheryl Crowe.

Litu svih nagrađenih potražite ovdje.

Komentari

Nema komentara.