Zlatna malina - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zlatna malina

Zlatna malina

Kod malina i nema previše iznenađenja. Crvene su, slatke, u soku ili kolaču. Ako su pak Zlatne onda su svakako u pravim rukama!

h.p. 28.02.2005 0 komentara

Zlatna malina

Četvrt stoljeća nagrade za najgore od najgoreg u svijetu američkog filma je iza nas i kako vrijeme prolazi pokazuje se kako je riječ o vrlo konzistentnoj nagradi. Nema odstupanja i nema iznenađenja. Već se na nominacijskoj stepenici otprilike zna tko će stajati na vrhu. Najgore od najgoreg u biti i nije tako teško izabrati. Kod dobroga uvijek se nađe ponešto lošeg, no kod lošega yin – yang spika ne klapa. Kad je nešto loše poput 'Žene mačke' onda jednostavno nema dobrih trenutaka. Uzalud Halle Berry ima tijelo ovakvo, facu onakvu i pogled tko zna kakav. Ništa joj ne može pomoći ukoliko je film katastrofa.

Pogađate, ovogodišnji najgori film je 'Žena mačka'. No, ne samo to: režirao ga je najgori redatelj (Pitof), u cast su pripustili najgoru glumicu (Halle RaspBerry) i naravno, ima najlošiji scenarij. Kako sav smijeh ne bi pao samo na mačkasti elegantna, no ne i uvjerljiva leđa pobrinuli su se 'glumci' Mooreovog 'Fahrenheita 9/11'. Ovo je trenutak u kojem se od filma radi otklon prema politici, no bože moj: Moore je upravo to i želio svojim naslovima. Dakle najgori glumac za 2004. godinu jest George W. Ne Znam Kak Se Jede Kuruza Bush, a kolega mu iz administracije, Donald Rumsfeld, najgori je sporedni glumac.

Britney Spears sa svojim političkim stavovima zavrijedila je Zlatnu malinu za najgoru sporednu glumicu, a 'Fahrenheitu' je pripala nagrada i za najgori filmski par. S jedne strane tog dueta stoji George W. Ne Znam Kak Se Zovu Male Europske Države Bush i (ovdje imamo opciju izbora!) još jedna suradnica iz Bijele kuće, Condoleeza Rice, odnosno kozji kućni ljubimac – izbor je samo vaš...

Dakle loši filmovi i politika bili su furka na subotnjoj dodjeli Zlatnih malina, i upravo u tom spoju leži i još jedno 'priznanje' koje su vrijedni ocjenjivači dodijelili. Arnoldu Schwarzeneggeru, ili kako ga malinovci zovu Ah – Nuldu, dodijeljena je počasna nagrada jer je tijekom karijere skupio najviše, čak osam, nominacija, a bez da je ijednu osvojio... Sad mu je lakše; u to smo sigurni. Usput budi rečeno (ipak se Zlatnim malinama nećemo baviti barem godinu dana!) najgori od najgorih u 25 godina koliko se ova manifestacija održava jest Sylvester Sly Stallone s osam Malina. Ovdje potražite cjelokupnu listu nagrađenih.

Posebnost subotnje dodjele bilo je pojavljivanje Halle Berry, koja je s Oscarom u jednoj ruci (2001. za film 'Monster's Ball') i Zlatnom malinom u drugoj izjavila ono što se u u ovakvim prilikama već izjavljuje: 'Nisam se uopće nadala ovoj nagradi!' Ajde, možda i ne zna izabrati ulogu, ali se zna našaliti na svoj račun. I to je nešto... Posljednji prije Halle koji se pojavio na dodjeli je Tom Green prije četiri godine za film 'Freddy Got Fingered'.

p.s.
Osnivač Zlatne maline skriva se iza imena John Wilson, a glasači mogu postati svi koji uplate nekih dvadesetak dolara godišnje na (pa naravno!) njegovu adresu. Dakle za dobar biznis treba samo dobra ideja. Uh što volimo izmišljati toplu vodu, pogotovo kad je vani ovako hladno ;)

Komentari

Nema komentara.