Redatelj, glumac, glumica - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Redatelj, glumac, glumica

Redatelj, glumac, glumica

Robert Zemeckis okušati se na novoj verziji 'Beowulfa', Dennis Quaid imat će brdo djece, dok će nježna i paučinasta Cate Blanchett biti dječja spisateljica.

m.n. 21.01.2005 0 komentara

Redatelj, glumac, glumica

Filmska je svita ili na Sundanceu ili je zabavljena pripremama toaleta i govorancija za predstojeće Oscare. Upravo ovakvo stanje objašnjava osiromašenje dealova, iako smo mi, dobri kao uvijek, uspjeli nešto zbooksati za vas.

Počnimo od redatelja. Svoje snage je na raspolaganje dao Robert Zemeckis ('Forrest Gump') ne bi li na velike ekrane postavio najstariji mit pisan na engleskom jeziku, 'Beowulf'. Scenarij su napisali Roger Avary i Neil Gaiman, dok će projekt financirati Shangri-La Entertainment. Vijest se pojavila na službenom Avaryevom siteu, no nije poznato hoće li ova ekranizacija imati veze s onom iz 1999. koju potpisuje Graham Baker. Ep 'Beowulf' inače datira iz otprilike osmog stoljeća, a riječ je o priči o junaku Beowulfu koji ubija čudovište Grendel da bi ga spriječio da uništi kraljevinu Dansku.

Dennis Quaid također ima novi projekt – glumit će u remakeu komedije 'Yours, Mine and Ours', a preuzet će ulogu Franka Beardsleya koju je davne 1968. odigrao Henry Fonda. Riječ je o dvoje samohranih roditelja, jednog s desetoro a drugog s osmero djece, koji se zaljubljuju i odluče pobjeći, no planove im mrsi cijeli čopor djece koji sve pokušava sabotirati. Za redateljsko mjesto pregovara Raja Gosnell ('Scooby-Doo'), dok se scenarijem bakću Ron Burch, David Kidd, Bob Hilgenberg i Rob Muir (!!!). (Jesu li čuli za onaj – mnogo babica kilavo dijete?)

Prozirnonježna Cate Blanchett je u pregovorima za glavnu ulogu u biografskom filmu o Beatrix Potter (naslovna), koji se za sada vodi pod radnim naslovom 'Miss Potter'. Za one koji ne znaju, Beatrix Potter je dama iza čijeg se imena krije ogromna ljubav prema prirodi, ali i brojne knjige i ilustracije za djecu tipa Petera Rabbita, Jemme Puddle-Duck, Toma Kittena i Mrs. Tiggy-Winkle. Film će pokušati naglasiti Potteričinu borbu protiv diskriminiranja ženskih spisateljica, empatiju prema životinjama te samoću i izolaciju u kojoj je živjela. Bruce Beresford će se prihvatititi redateljskog posla, a ostali detalji još nisu poznati.
Komentari

Nema komentara.