Altman i Newell u novim filmskim pričama - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Altman i Newell u novim filmskim pričama

Altman i Newell u novim filmskim pričama

Robert Altman, vitalni čičica, pozabavit će se filmom 'The Tortoise and the Hare', a Mike Newellu je pripala čast ekranizacije Marquezove 'Ljubavi u doba kolere'.

filmski.net 13.10.2005 0 komentara

Altman i Newell u novim filmskim pričama

Robert Altman se nakon katastrofalnog filma baletne tematike, 'The Company' s Neve Campbell i Malcomom McDowellom u glavnim ulogama, prebacio na newyoršku art scenu i film 'Paint' s kojim se htio malo našaliti s ispraznošću art galerističke scene. Dok čekamo krajnji proizvod, Altman je u radni raspored zabilježio još jednu obavezu.

Radi se o filmu 'The Tortoise and the Hare' s kojim se redatelj vraća u rodnu Englesku, točnije u London, gdje će biti smješten glavni filmski set. Scenaristički posao dopao je Andrewa Davisa ('Dnevnik Bridget Jones'), a u glavnoj ulozi gledat ćemo Emmu Thompson. Producent je izvijestio javnost da se ovaj put ne radi o glumačkim imenima napučenoj filmčini, već o četiri vinjete o ljubavnim odnosima u kojima ćemo pratiti isto toliko parova. Poznavajući Altmana to znači još samo sedam odličnih glumaca pored Thomsonove. Čista sitnica, zar ne?

Uz Mikea Newella, Altmanovog sunarodnjaka i kolegu, vežu se naslovi poput 'Četiri vjenčanja i sprovod', 'Osmijeh Mona Lise' i najnoviji nastavak Harryja Pottera, 'Harry Potter and the Goblet of Fire'. Vijest da je velika mogućnost da baš njega dopadne redateljska palica na dugoočekivanoj adaptaciji uspješnice Gabriela Garcie Marqueza 'Ljubav u doba kolere' malčice nam je podigla obrvice jer smo od najave da je majstor napokon dao pristanak na ekranizaciju svoga romana ipak očekivali neku malo, khm!, maštovitiju redateljsku veličinu. Nećemo slutiti zlo, strpit ćemo se i pričekati pa se, po potrebi, raspištoljiti.

Južna Amerika, početak 20. stoljeća, dvoje ljubavnika proživjeli su gotovo cijeli svoj život jedno bez drugoga u žudnji da bi se konačno u starosti pronašli. Tako naime glasi jednorečenični opis Marquezovog romana. Scenaristički je dio posla prilagodbe odradio oscarovac Ronald Harwood, a snimanje počinje u Južnoj i Srednjoj Americi na proljeće 2006. godine.

Komentari

Nema komentara.