Vinko Brešan novi je direktor Zagreb Filma - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vinko Brešan novi je direktor Zagreb Filma

Vinko Brešan novi je direktor Zagreb Filma

Zna li čovjek u što se upustio? Da li je on tako dobar manager kakvog ZF treba? I što kad ode na 6 mjeseci snimati filmove? Pa mogao je biti glavni savjetnik…

filmski.net 21.12.2004 0 komentara

Vinko Brešan novi je direktor Zagreb Filma

To su prve lajne koje su se mogle čuti jutros u redakciji kada smo pročitali u Jutarnjem listu da se na jučerašnjim sjednicama (obrati pažnju na množinu!) nakon jednoglasnog razrješenja dosadašnjeg direktora Damira Beloševića nasljednikom mu proglasio naš popularni redatelj Vinko Brešan.

Gospodin Ladislav Prežigalo, pročelnik gradskog ureda za gospodarstvo i još štošta, izuzetno zaposleni čovjek koji umjesto odgovora na novinarska pitanja rado faksira statute društava i ureda čiji je član, objasnio je ovaj put odluku riječima: 'Smatramo da će Vinko Brešan, koji je čovjek s iskustvom u produkciji, znati vratiti Zagreb film na stare staze uspjeha, iako mu neće biti lako s obzirom na postojeće stanje.'

A stanje u Zagreb filmu je čemerno i jadno, opustošeno, u ogromnim dugovima, bez potrebnog plana i infrastrukture…. Prijašnji je direktor Belošević, koji je na tom mjestu zamijenio Damira Demonju - kojim se intenzivno već godinu dvije bavi ekipa za gospodarski kriminal, popušio je nije imao --- trajnu viziju. Ali je zato imao tri različita plana poslovanja za 2005., ali niti za jednog nije mogao garantirati da će ga ispuniti. Ha!, tko mu je kriv kad ne zna dramatizirati i časnim se pionirskima razmetati.

Novoga plana još uvijek nema, a njega bi trebala predočiti nova Uprava Društva. Kada? Ne zna se! Vinko je Brešan za istu dnevnu tiskovinu izjavio da mu je predloženo da bude novi direktor na što je zatražio neke dokumente koji će mu dati uvid u trenutno stanje. Kukulele! Nezahvalne li uloge! Ništa više Vinko rekao nije, plana nikakvoga iznio nije, diplomatski kaže da će plan i poteze, kada ih bude, prvo saznati zaposlenici jer takav je red.

Vinko Brešan je ipak bolje položio pionirsku zakletvu od Damira Beloševića i iskazao vjeru u uspjeh i željeni napredak. Za Zagreb film spremni!

Komentari

Nema komentara.