Zagrebačka škola crtanog filma u Bologni - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Zagrebačka škola crtanog filma u Bologni

Zagrebačka škola crtanog filma u Bologni

Talijanski je Future Film Festival, inače posvećen dostignućima u animaciji, program o kulturnim identitetima posvetio Zagrebačkoj školi crtanog filma.

m.n. 11.01.2005 0 komentara

Zagrebačka škola crtanog filma u Bologni

Zagrebačka škola crtanog filma osim što inspirira neke nove ljude koji pomiču granice hrvatske animacije živi svoj vlastiti život. To savršeno pokazuje i njezino gostovanje na sedmom izdanju Future Film Festivala (koji je inače posvećen novim tehnologijama), gdje će se ona retrospektivno prikazati kao dio programa o kultnim stvaralačkim identitetima, kao povijesni temelj domaće ali i svjetske animacije.

Od 19. do 23. siječnja u Bologni će se tako moći vidjeti filmovi Joška Marušića i oskarovca Dušana Vukotića iz produkcije Zagreb Filma. Festivalu će također nazočiti doajen domaće nam animacije i osnivač odsjeka za animaciju na zagrebačkoj Akademiji, često nagrađivan Joško Marušić ('Riblje oko', 'Neboder', 'I love you too!'), koji će gledateljima odgovarati na pitanja te održati nekoliko predavanja o važnosti Zagrebačke škole crtanog filma u domaćim i svjetskim okvirima, kao i o dvodimenzionalnom surrealističkom stilu. Uz ovaj bogati program, svoje će mjesto pronaći i recentna hrvatska animacija. Što drugo reći nego - Živio autentičan hrvatski kulturni proizvod!

Future Film Festival
Komentari

Nema komentara.