Zagreb film predstavlja.... - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Zagreb film predstavlja....

Zagreb film predstavlja....

Zagreb film je u koprodukciji sa nezavisnim producentskim kućama učinio četiri filma koja će 06.04. premijerno prikazati u zagrebačkom Broadwayu.

i.p. 05.04.2006 0 komentara

Zagreb film predstavlja....

U kinu Broadway Tkalča u četvrtak, 06. travnja, premijerno će se prikazati četiri nova animirana filma nastala u zajedničkoj produkciji Zagreb filma i malih nezavisnih producentskih kuća.

Radi se o filmovima 'Teorija odraza' redatelja Darka Bakliže, 'Silencijum' u režiji Davora Međurečana i Marka Meštrovića /naslovna/, filmu Joška Marušića 'U susjedstvu grada' te 'Lift', filmu Zrinka Ogreste.

Prema riječima Vinka Brešana, trenutnog direktora Zagreb filma, nastali filmovi su rezultat želje da se ZF ponovno otvori autorima svih generacija i malim nezavisnim producentima koji se tijekom zadnjih desetak godina u Zagreb filmu nisu osjećali ugodno.

U susjedstvu grada, Joško Marušić

Želja im je surađivati s malim producentima u proizvodnji animiranih filmova kako bi iz velikog naslijeđa Zagreb filma svi imali koristi, a najviše hrvatska animacija, koja se u zadnjih par godina i nije baš iskazala.

Filmovi 'U susjedstvu grada', producentske kuće Ars animata studio, te 'Silencijum', u proizvodnji Kreativnog sindikata, ušli su i u službenu konkurenciju ovogodišnjeg Animafesta, a film 'Teorija odraza', u produkciji tvrtke Diedra, bit će prikazan u programu 'Umjetnost bez granica'.

Zagreb film je najavio nastavak suradnje s autorima i producentima u sklopu koncepta Zagreb filma kao središta kreativnih ljudi u kojem će se '...iskustvo upotpunjavati energijom mladosti...'

Komentari

Nema komentara.