Tko hoće mračnjak za Božić? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tko hoće mračnjak za Božić?

Tko hoće mračnjak za Božić?

Novi se film Jima Carreya 'Lemony Snicket's...' našao pred problemima tik prije premijere, naime - premračan je za velike sponzore! Mmmm....

m.n. 07.12.2004 0 komentara

Tko hoće mračnjak za Božić?

Već smo vam na ljeto najavili novi film kameleonskog Jima Carreya 'Lemony Snicket's A Series of  Unfortunate Events' koji bi baš ovih dana trebao premijerno ugledati filmska platna. Da malo ponovimo za one koji se ne sjećaju, radi se o ekranizaciji prve od nekoliko knjiga iz pera Daniela Handlera aka gospodina Snicketa čiji su glavni likovi siročad Violet, Klaus i Sunny. Prvi koji će udomiti sirotu dječicu je mračni Count Olaf (Carrey) koji će im umjesto pomoći, pokušati napakostiti i oduzeti nasljedstvo. Kako to već u filmskom biznisu ide, prije premijere ekipi predstoji nemali posao oko promocije. U tom grmu leži zec tj. potencijalni problemi.

Naime, mračna, za ovo predblagdansko vrijeme nepopularna i sve prije nego 'normalna' priča prestrašila je milijune dolara vrijedne sponzore, tako da su Paramountovi čelnici bili prislijeni smišljati nove kanale reklamiranja. To je potvrdio i predstavnik Alliancea, tvrtke koja marketinški pokriva većinu obiteljskih filmova, objasnivši da velike kompanije nisu baš bile oduševljene suradnjom s 'Lemony Snicket's' te su je na kraju, da bi od svih zala zaštitile brandove, odbile. U te je svrhe provedeno redefiniranje kampanje, tako da se taj pomaknuti ton filma promovira kao nužno zlo koje donosi knjiga.

Zanimljiva je činjenica da se u financiranje po prvi puta u povijesti uključila jedna osigurantska kuća Aflac (uložili su pet milijuna $), što je s jedne strane i logično, jer kako slogan kaže 'u svijetu nezgoda koje se stalno događaju ljudima, bilo bi baš nezgodno da niste osigurani'. Da je Paramount očajan vidi se iz podatka da je čak i autor književnog predloška Daniel Handler bio zadužen za pisanje promo materijala, a njegov se doprinos odnosi na specijalno izdanje novina 'Daily Punctilio' koje se pojavljuju u filmu. Ostali partneri koji se spominju su nama nepoznati fast food lanci SunnyD i Papa John's Pizza, a već su agilno izjavili da ih crnjak oko filma nimalo ne brine jer je knjiga prodana u 25 milijuna primjeraka širom svijeta.

Komentari

Nema komentara.