James Cameron ponovno pod morem - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      James Cameron ponovno pod morem

James Cameron ponovno pod morem

James Cameron izuzetno poštuje morske sile, nakon 'Titanica' će zaroniti s filmom 'The Dive', iako je, sudeći po njegovoj agilnosti, nepoznato kada.

m.n. 29.11.2004 0 komentara

James Cameron ponovno pod morem

Šuška se šuška o novom projektu Jamesa Camerona iako nam se svima čini da ih je već pun kao koštica. Naime, scenaristkinja Dana Stevens trebala bi baš za cijenjenog nam adaptirati 'The Dive', istinitu ljubavnu priču o roniocima na slobodni dah, Franciscu 'Pipinu' Ferrerasu i njegovoj ženi Audrey Mestre (naslovna fotografija). Naime, Cameronova je podružnica Lightstorm Entertainment zatražila prava na snimanje životne priče i naš bi akcijanerski redatelj bi prema svemu sudeći, po uzoru na 'Titanic', opet mogao zaroniti.

'The Dive' će nam ispričati tužnu i ekstremnu priču bračnog para – nakon što je Pipin naučio prelijepu francusku biologinju Mestre kako roniti na dah, te su oboje zavoljeli taj prilično opasni hobi, prošle je godine Mestre poginula nakon što je pokušavala oboriti svoj rekord urona sa samo jednim dahom. Nakon njezine smrti, novine su bile pune naklapanja da ju je Pipin ubio, tako da je potaknut svim napisima, odlučio napisati knjigu.

Prilično je zapanjujuće da se Cameron laća još jednog projekta, jer u zadnje vrijeme samo megalomanski najavljuje što će raditi, a nikako da nešto konačno počne. Naime, kao što smo pisali, tek je prošli tjedan potvrdio da je oduševljen s adaptacijom anime 'Battle Angel Alita', već prije toga otkupio je prava za novu knjigu Charlesa Pellegrina 'Ghost of Vesuvius' o vulkanskoj erupciji, a bilo je i riječi o nekom neimenovanom, ali bezobrazno skupom megalomanskom projektu. U svakom slučaju, činjenica je da će slavni režiser ostati na području koje mu ide – ili su u pitanju napetice ili pak slinavi ljubavni blockbusteri.

Komentari

Nema komentara.